Ecclestone: Kubica oleks võitnud meistritiitli

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Eccelstone.
Bernie Eccelstone. Foto: Ali OZLUER/TURKPIX/TURKPIX

Kauaaegne vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone sõnas väljaandele Autosport antud intervjuus, et Williamsi meeskond peaks järgmiseks hooajaks palkama Poola vormelipiloodi Robert Kubica.

Teadupärast on Williams järgmiseks aastaks lepingu sõlminud Lance Strolliga, kuid ebaselge on teise sõitja positsioon. Autosport andmetel on antud kohale kolm kandidaati. Nendeks võidusõitjateks on kuninglikku sarja naasmise mõtteid hellitav Kubica, praegune Williamsi põhisõitja Felipe Massa ja meeskonna varusõitja Paul di Resta.

Kubica lõpetas kolmapäeval Willamsi masinaga Silverstone’i ringrajal eduka testiperioodi ning võtab sama teekonna ette järgmisel nädalal Ungaris. Kubica võistles viimati vormel 1 sarjas 2011. aastal, kui sattus ralliavariisse ja vigastas rängalt paremat kätt. «Kui tal poleks seda õnnetust juhtunud, arvan, et praeguseks oleks Robert igal juhul maailmameister,» lausus Ecclestone ning lisas, et Kubica suudaks vormel-1 sarja naasta veelgi tugevamana.

«Võib-olla nad (Williams) jäävad hooaja lõpus Felipe Massast ilma,» sõnas Ecclestone. «Kui Robert on pardal, siis äratab see paljudes inimestes huvi. Kui mina oleksin tiimipealik, siis teeksin kõik endast oleneva, et Kubica meeskonnaga liituks.»

Käimasoleval hooajal paikneb Williams meeskondlikus arvestuses 66 punktiga viiendal positsioonil. Massa arvele on kogunenud 34 punkti, Stroll on teeninud kaks silma vähem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles