Vangi pistetud olümpiakomitee president saatis türmist lahkumisavalduse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Nuzman
Carlos Nuzman Foto: JOHANNES EISELE/AFP

Rio de Janeiros vangi pandud Brasiilia olümpiakomitee presidendi Carlos Nuzman saatis vangikongist lahkumisavalduse, vahendab NBC. keda kahtlustatakse häälte ostmises, et Rio saaks endale 2016. aasta olümpiamängud.

Nuzmani kahtlustatakse häälte ostmises, et Rio saaks endale 2016. aasta olümpiamängud ning ta võeti uurimise ajaks eelmisel nädalal vahi alla. Nuzmani asendajaks ülendatud Paulo Wanderley sõnul aitab presidendi lahkumisavaldus Brasiilia olümpiakomitee probleeme kiiremini lahendada.

Rio de Janeiro võitis õiguse korralda 2016. aasta suveolümpiamänge 2009. aasta oktoobris Kopenhaagenis peetud hääletusel. Koos Rioga olid kandidaatriikidena nimekirjas veel Chicago, Tokyo ning Madrid, kes täpselt sellises järjestuses konkurentsist pudenesid. Viimases hääletusvoorus sai Rio ROKi liikmetelt 66 ja Madrid 32 häält. Süüdistuse kohaselt tulid osa neist häältest – täpsemalt mitme Aafrika liikmesorganisatsiooni omad – Rio kaukasse altkäemaksu läbi.

72-aastane Nuzman juhib Brasiilia olümpiakomiteed alates 1995. aastast. Lisaks korralduskomitee juhi ametile oli ta ka Rio ametliku kampaaniaprogrammi pea ning ta on Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) auliige. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles