Postimees Kuressaares: Saaremaa rallit kiusab ilmataat – kummikud kaasa!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli eelne testki kulges meeskondadele mudaselt.
Saaremaa ralli eelne testki kulges meeskondadele mudaselt. Foto: OT Racing

50. Saaremaa ralli saab homme stardi kuivades oludes, kuid nii tänane rajaga tutvumine kui prognoosi järgi ka laupäevane peamine võistluspäev möödub vihmas. Ralli korraldaja Toomas Sepp nendib, et ilmataadi kapriisid teevad nende elu keeruliseks.

«Vett on palju, mida tuleb veel ära pumbata,» kirjeldab Sepp Kuressaarest 10 kilomeetri kaugusel Orikülas paiknevas võistluskeskuses valitsevaid olusid. «Kuna pidime hooldusparki laiemaks tegema, et kõik autod ära mahuksid (juubelirallil on stardis 176 ekipaaži – V.V.), siis seal on ilm probleeme tekitanud. Ei ole kõik päris sedasi, nagu oleks tahtnud sõitjatele pakkuda.»

Õnneks ei tee vihm Saaremaa võistlustrassi läbitamatuks. Kui näiteks Lõuna-Eestis võisteldakse suuresti liivasel ja vihmas kiirelt sopaks muutuval pinnasel, siis saartel pakub tuge korralik paekivipõhi, mis tähendab, et sügavaid roopaid trassi ei tule. Sepp nendib: «Kindlasti ta teeb teed libedaks, rohkem on veelompe jm. Võistlejatele on rohkem ebameeldiv, aga igasugustes tingimustes sõidetakse rallit. Küll kõik saavad ilusti hakkama. Loodame, et midagi väga hullu pole, saame teed (pärast võistlust) ilusti korda tehtud ja saavad ka külainimesed kenasti koju.»

Siinkohal aga ilmaga seoses oluline info pealtvaatajatele. Saaremaa ja mandri vahet käib seoses ralliga kolm praami ning Sepp kinnitab, et kõik reisid on broneeritud ehk rahvast tuleb Ott Tänakut ja kolleege vaatama kui murdu. Huviliste teekond soovitud vaatamispaika võib võtta aga rohkem aega kui tavaliselt.

«Üks probleem on kindlasti see, et teatud parklad, mida oleme planeerinud, neid me teha ei saa. Inimesed peavad arvestama, et autorivid lähevad pikemaks, kuna põldudele lihtsalt ei saa ligi, seal on parkimiseks liiga märg. Ka kõik rajaääred on märjad ehk pikad kummisaapad jalga!» selgitab Sepp. «Küll pealtvaatajad saavad hakkama – kes on ikka tõeline fänn, sellel pole ilmast vahet.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles