Eesti sprinter siirdub USA tippülikooli

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Nõu
Tony Nõu Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu Itaalias peetud U20 vanuseklassi EMil 400 meetri jooksus omaealiste Eesti rekordiga (46,24 sekundit) neljanda koha saavutanud Tony Nõu siirdub järgmisel sügisel õppima ja treenima Ameerika Ühendriikidesse Nebraska ülikooli.

«Sinna minek oli minu soovitus,» kinnitas Nõu treener Valter Espe Postimehele. «Nebraska kuulub USA kümne tugevama kergejõustiku-ülikooli hulka ning sealsed treeningu- ja taastumisvõimalused on sprinteri jaoks suurepärased. Midagi hoopis muud kui meil siin. Ka Tony käis hiljuti kohapeal olude tutvumas ja jäi samuti väga rahule.»

19-aastane Nõu parandas aasta jooksul isiklikku rekordit kahe ja poole sekundiga. Temast kiiremini on ühe staadioniringi läbinud eestlastest vaid Marek Niit (45,74), Aivar Ojastu (45,99) ja Erki Nool (46,23).

Kuni USA-sse siirdumiseni tegeleb Nõuga just Espe, kes töötab sellest nädalast taas Audentese spordikooli kiirjooksjate treenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles