Tähtsa mängu eelõhtul peole hiilinud jalgpallurid visati koondisest välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecuadori mängijad Robert Arboleda (vasakul) ja Jefferson Intriago püüavad MM-valikmängust pidurdada Lionel Messit.
Ecuadori mängijad Robert Arboleda (vasakul) ja Jefferson Intriago püüavad MM-valikmängust pidurdada Lionel Messit. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/Scanpix

Ecuadori jalgpalliliit eemaldas riigi rahvuskoondisest viis jalgpallurit, kes rikkusid enne MM-valiksarja viimast mängu distsipliini.

Mehed hiilisid koondise hotellist peole, ehkki pidanuks puhkama valikmänguks Argentinaga. Edasipääsulootuse enne kohtumist minetanud Ecuador asus mängu küll juba esimesel minutil juhtima, ent kaotas lõpuks Lionel Messi kübaratriki tõttu 1:3. Mäng oli aga tähtis Argentina jaoks, sest võit viis nad MMile, kaotus jätnuks aga sealt välja.

Alaliit ei avalikustanud mängijate nimesid, kuid andis teada, et koondisekeeld on tähtajatu. «Pärast peatreeneri Jorge Celico raportit otsustas alaliidu distsiplinaarkomitee üksmeelselt, et viis mängijat on koondise tegemistest määramata ajaks kõrvaldatud,» seisis alaliidu teates.

Ecuador alustas MM-valiktsüklit suurepäraselt, võites neli esimest mängu. Järgmisest 14 kohtumisest saadi aga vaid kaks võitu ja langeti lõpuks kümne meeskonna konkurentsis kaheksandaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles