Kes võtaks Saaremaa ralli korraldamise enda peale?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli 2017
Saaremaa ralli 2017 Foto: Ray Põder

Kuigi Rally Estoniat tänavu ei toimunud, ei jäänud Eesti esindusvõistluseta, sest Saaremaa ralli tähistab pidulikult oma 50. toimumiskorda. Kas traditsioon Ott Tänaku kodusaarel kihutada jätkub ka järgmisel aastal, on aga küsimärgi all.

1974. aasta 23. novembril startisid 50 ekipaaži ajaloo esimesele Tehumardi rallile, kus võidusõidu kõrval võisteldi ka näiteks granaadiheites(!) ja rehvivahetuses. Nõnda sai alguse uhke traditsioon, mistõttu peetakse tänavu juba 50. korda Saaremaa rallit. Aastaarvud päris küll ei klapi, aga kuna algul võisteldi Saaremaal kaks korda hooajal – kevadel ja sügisel –, siis nüüd ongi välja jõutud suure juubeliürituseni.

«Saaremaa ralli on tõenäoliselt midagi enamat kui lihtsalt spordivõistlus – sellest on saanud kultuurisündmus. See on üritus, mille toimumise järgi võib isegi määrata aja ja elu kulgu saarel ning küllap kaugemalgi,» kirjutab võistluse ametlikus kavas Slavik-Sander Bõstrov, kelle korraldamisel toimusid Tehumardi rallid esimesed 28 korda, enne kui 1992 mindi üle Saaremaa ralli nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles