Murakas võttis Saaremaal rajale kaasa üle 150 heategija

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Murakas (tagaplaanil) oma võistlusauto Audi S1-ga 2017. aasta Saaremaa rallil.
Margus Murakas (tagaplaanil) oma võistlusauto Audi S1-ga 2017. aasta Saaremaa rallil. Foto: Viljar Voog

Kui Saaremaa ralli suurim publikumagnet on aastavanusel Ford Fiesta RS WRC-autol kihutav Ott Tänak, siis rahvahuvi poolt teisele kohale tuleb paigutada auto numbriga 28, mille roolis legendaarne Margus Murakas. Masinaks mehe istumise all on Audi S1 põhjale ehitatud prototüüp.

«Tegime masina juubeliralliks valmis, aga oleks tahtnud, et ehitamisprotsess oleks veidi rahulikum olnud,» rääkis Murakas ägeda välimuse tõttu pilke tõmmanud võistlusauto kohta. Alles suve algul ette võetud masin täiesti valmis ei saanudki – õige käigukast ei jõudnud õigeks ajaks kohale ehk kahekordne Saaremaa ralli võitja tuli oma 21. võistlusele testimata ja standardkastiga masinal. «Alustame väga rahulikult, see on selge kui päev.»

Heategijate nimed Audi S1 prototüüpauto katusel
Heategijate nimed Audi S1 prototüüpauto katusel Foto: Viljar Voog

Kõige ägedam on Audi disaini juures aga masina katus, kus ilutsevad enam kui 150 inimese-organisatsiooni nimed, kes toetasid viimasel nädalal üleskutse järel SA Eesti Lastefondi. «Üle 3500 eurot annetati vähem kui nädala ajaga lastefondile… Jõulutunneliga ei jaksa me end võrrelda, aga oleks paslik,» naerab lahketele inimestele südamepõhjani tänulik Murakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles