Klopp salvas pärast 0:0 viiki Mourinhot

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp  ja Manchester United juhendaja Jose Mourinho enne kohtumist. Siis ei teadnud Klopp veel, et Mourinho meeskond mängib ülimalt kaitsvalt.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ja Manchester United juhendaja Jose Mourinho enne kohtumist. Siis ei teadnud Klopp veel, et Mourinho meeskond mängib ülimalt kaitsvalt. Foto: Robin Parker/imago/Sportimage

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga kaheksandas voorus leppisid Liverpool ja Manchester United 0:0 viiki. Liverpooli päralt oli küll mänguline ülekaal, aga Unitedi kaitsemüüri nad maha murda ei suutnud.

«Arusaadavalt ei tohiks Liverpool endale säärast hoiakut lubada, aga Manchester Unitedile see kõlbab,» salvas Jürgen Klopp pärast mängu, vihjates ilmselgelt kolleegi Jose Mourinho nahaalsele taktikalisele plaanile, mis seisnes mänguilu tapmises ja väravateta viigile mängimises.

Liverpool võitis kõik tähtsamad arvestused (pallivaldamine 62%:38%, pealelöögid 19:6, pealelöögid raami 5:1, nurgalöögid 7:3), ent sai tabelisse juba hooaja neljanda viigi. «Meie esitus oli hea ja väärisime kolme punkti. Aga meil oli mitmes olukorras ebaõnne. Ning kui vastane mängib sedavõrd kaitsvalt, on 20 väravavõimaluse tekitamine välistatud.»

Mourinho kurtis, et tal nappis hoiaku muutmiseks relvi: «Liverpoolil oli Emre Cani, Gigi Wijnaldumi ja Jordan Hendersoni näol väga tugev keskväli, aga mul polnud pingilt võtta kedagi, kelle mängu pööre tuua. Samas arvan, et meie kontrarünnak muutis Liverpooli murelikuks. Aga viigipunkt Liverpooli vastu võõrsil on okei tulemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles