72-aastane Heynckes alustas neljandat ametiaega Bayernis vägeva võiduga

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayern purustas Freiburgi 5:0.
Müncheni Bayern purustas Freiburgi 5:0. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Saksamaa jalgpalli Bundesliga kaheksandas voorus alistas tiitlikaitsja Müncheni Bayern koduväljakul 5:0 Freiburgi. Tegemist oli 6. oktoobril peatreeneriks nimetatud Jupp Heynckesi ametiaja esimese matšiga.

72-aastane Heynckes, kelle juhtimisel võttis Bayern 2013. aastal üliharuldase kolmikvõidu (Meistrite liiga, meistriliiga, karikasari), kutsuti pensionilt tagasi seoses Bayerni meeskonnaga tülli pööranud Carlo Ancelotti vallandamisega. Bayerni tabeliseis polegi kõige hullem, aga Saksamaa kuulsaimalt klubild nõutakse ka pidevaid häid esitusi, ent Ancelotti all polnud need veenvad.

Heynckesi ametiaeg algas suisa oivaliselt. Vahet pole, et Freiburg on liigatabelis alles 16. kohal, aga kindel 5:0 võit oli just see emotsionaalne ravim, mida räsitud Bayern ja tema toetajad vajasid.

Müncheni Bayerni peatreener Jupp Heynckes. Foto:
Müncheni Bayerni peatreener Jupp Heynckes. Foto: Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Bayern asus juhtima 8. minutil läbi Julian Schusteri omavärava. Hiljem tabasid Kingsley Coman 42., Thiago Alcantara 63., Robert Lewandowski 75. ja Joshua Kimmich 90+4. minutil.

5:0 võit tähendas ka, et Bayern lõi värava 39. kodus peetud Bundesliga kohtumist järjest. Viimati suudeti sellise seeriaga hakkama saada vahemikus november 1986 - märts 1989.

Bayerni ja Heynckesi päeva muutis veel rõõmsamaks õhtune mäng, kus Bundesliga liider Dortmundi Borussia kaotas kodus 2:3 RB Leipzigile, mis tähendab, et Bayern kaotab nüüd Borussiale ainult kahe punktiga.

Bundesliga tänased tulemused: Mainz - Hamburg 3:2, Bayern - Freiburg 5:0, Hannover - Frankfurti Eintracht 1:2, Berliini Hertha - Schalke 0:2, Hoffenheim - Augsburg 2:2, Dortmundi Borussia - RB Leipzig 2:3. Pühapäeval peetakse mängud Leverkuseni Bayer - Wolfsburg ja Bremeni Werder - Mönchengladbachi Borussia.

Tabelitipp:

  • Borussia 19
  • Bayern 17
  • Leipzig 16
  • Hoffenheim 15
  • Schalke 13
  • Eintracht 13
  • Augsburg 12
  • Hannover 12
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles