Chelsea ja Arsenal kaotasid, Man City lömastas Stoke'i

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Watfordi võiduvärava mängus Arsenaliga lõi Tom Cleverley.
Watfordi võiduvärava mängus Arsenaliga lõi Tom Cleverley. Foto: PAUL CHILDS/Action Images via Reuters/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga kaheksandas vooru laupäevastes pärastlõunastes kohtumistes löödi rohkesti väravaid ja sündis üks superüllatus, kui tiitlikaitsja Londoni Chelsea kaotas võõrsil 1:2 Crystal Palace'ile, kes oli kaotanud kõik senised 7 mängu ilma, et oleks ise kordagi värava löönud.

Palace asus juhtima 11. minutil, kui Yohan Cabaye' löögi suunas enda väravasse Cesar Azpilicueta. 18. minutil seadis Tiemoue Bakayoko jalule viigi, ent vaheajale mindi ikkagi Crystal Palace'i eduseisus, sest 45. minutil oli täpne Wilfred Zaha. Teisel poolajal oli Chelsea küll üritavam pool, aga viigiväravani ei jõutud ja Antonio Conte meeskond sai tabelisse hooaja kolmanda kaotuse.

Kotkas Kayla on Crystal Palace'i meeskonna maskott, kes teeb iga kohtumise eel staadionil majesteetliku lennuringi. Foto:
Kotkas Kayla on Crystal Palace'i meeskonna maskott, kes teeb iga kohtumise eel staadionil majesteetliku lennuringi. Foto: Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Liidriks tõusnud Manchester City'le kaotab Chelsea nüüd juba üheksa punktiga. Pep Guardiola juhendatud meeskond andis järjekordse oivalise vutietenduse, kui purustas kodumurul Stoke City koguni 7:2! Gabriel Jesusi 17., Raheem Sterlingi 19. ja David Silva 27. minuti väravatest asus Man City kiiresti 3:0 juhtima, aga minetas siis valvsuse. Mame Dioufi lõi 44. minutil 3:1 ja ja Kyle Walkeri omavärav 47. minutil tegi seisuks juba 3:2.

Asi läheb käest ära ja kindad võidupunktid kaotsi? Nalja teete! Man City lükkas gaasi uuesti põhja - 55. minutil lõi Jesus 4:2, 60. minutil Fernandinho 5:2 ja 62. minutil Leroy Sane 6:2 värava. Neljandale ja kuuendale väravale andis oivalise resulatiivse söödu Kevin de Bruyne. Lõppseisu vormistas 79. minutil Bernardo Silva.

Stoke City poolkaitsja Darren Fletcher pärast Manchester City käest saadud 2:7 kaotust. Foto: AFP/Lindsey PARNABY.
Stoke City poolkaitsja Darren Fletcher pärast Manchester City käest saadud 2:7 kaotust. Foto: AFP/Lindsey PARNABY. Foto: LINDSEY PARNABY/AFP

Kaheksa vooru järel on Manchester City väravate vahe 29:4. Millal suutis viimati mõni klubi Inglismaa kõrgliigas esimese kaheksa vooruga nii palju väravaid lüüa? Everton, kes skooris hooaja 1894-95 (ei, siin pole trükiviga!) esimeses kaheksas mängus 30 korda.

Üllatus sündis ka õhtu viimases mängus, sest Arsenal kaotas võõrsil 1:2 Watfordile, kes tõusis liigatabelis viiendaks. Arsenal läks 39. minutil Per Mertesackeri väravast juhtima, aga 71. minutil seadis Troy Deeney penaltist jalule 1:1 viigi. Watfordi võiduvärava lõi 90+2. minutil poolkaitsja Tom Cleverley.

Teised seni lõppenud 8. vooru kohtumised: Liverpool - Man United 0:0, Burnley - West Ham United 1:1, Swansea City - Huddersfield Town 2:0, Tottenham Hotspur - Bournemouth 1:0.

Tabelitipp:

  • Man City 22
  • Man United 20
  • Tottenham 17
  • Watford 15
  • Chelsea 13
  • Arsenal 13
  • Burnley 13
  • Liverpool 13
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles