Raul Jeets lõpetas karjääris pikaleveninud põua

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli 2017
Saaremaa ralli 2017 Foto: Ray Põder

Raul Jeets lõpetas koos Andrus Toomiga Saaremaa rallil kolmandal kohal. Millal mehel viimati kodusel võistlusel poodiumile asja oli? «Oi, see on hea küsimus … 2000… Kas me R5-autoga üldse oleme Eestis poodiumile jõudnud? Vist mitte,» meenutas Jeets. Tõsi ta on, viimati oli mehel esikolmikusse asja 2012. aasta Tallinna rallil, kui võistlusautoks oli alles N-rühma Mitsubishi Lancer EVO X.

Edasist poodiumipõuda selgitab Jeets lihtsalt: ta pole Eestis eriti võistelnud ja keskendunud rohkem Lätis ja ERC-sarjas sõitmisele. Tänavu proovib ta kätt WRC2 arvestuses – ülejärgmise nädalavahetuse Walesi ralli on seal mehe kolmas ja viimane võistlusstart.

«Nüüd on hea tunne Walesi minna, kui olime Oti ja Georgiga kodus koos ühel poodiumil. Ja teise koha mehed (Nikolai Grjazin/Jaroslav Fedorov - toim) on ju samamoodi professionaalid, võitsid eelmisel nädalal just Euroopa meistrivõistluste etapi, nii et meie saime siit oma maksimumi. Tuleb rahul olla ja kindlasti ka hea trenn enne Walesi,» rääkis Jeets.

Rallimees lisas tänase sõidu peale: «Enda sõiduga võib rahule jääda. Suuri vigasid ei teinud ja võtsimegi sellise mitte kõike välja paneva taktika. Kui mingil hetkel tekkis võimalus sõita hea koha peale – näiteks Undva teine läbimine – siis pingutasime ja see ilusti töötas. Need konkurendid, kes olid tagapool ja kel oli võimalus meid edestada, need jätsime selja taha ja selle üle on hea meel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles