Kas võidavad kogemused või pikem pink?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra paremäär Eduard Makejev on Eesti parim vintvisete sooritaja.
Kehra paremäär Eduard Makejev on Eesti parim vintvisete sooritaja. Foto: Mihkel Maripuu

Täna algav Eesti käsipallimeistrivõistluste finaalseeria igipõliste rivaalide HC Kehra ja tiitlikaitsja Põlva Serviti vahel tõotab kujuneda äärmiselt põnevaks, sest soosik näib puuduvat.


Kehra ja Serviti on tänavu Eesti meistri- ja karikavõistlustel ning Balti liigas omavahel kohtunud koguni üheksal korral, millest viis mängu on võitnud põlvalased. Pisut üllatav, et kolmest kodusaalis peetud kohtumisest on Kehra suutnud võita vaid ühe. Maagiat lisab duelli fakt, et kolmes võidumängus on Kehra võidupunktid olnud 30:29.

Kuldmedali väärtust suurendab teadmine, et võitjaks tulnud meeskond saab end pidada selle hooaja parimaks Eesti klubiks, sest Kehra auhinnakapp täienes tänavu Balti liiga ja Serviti karikavõistluste esikohaga.
Serviti peatreener Kalmer Musting toonitas, et finalistid pidasid viimati omavahel tõsise mängu märtsi lõpus ning tema sõnul kroonitakse meistriks hooaja lõpus paremas vormis olev klubi. «Ma ei taha soosikukoormat Serviti õlult ära lükata, kuid pean favoriidiks põhiturniiri ja Balti liiga võitnud Kehrat. Samas kipub seeria selle hooaja tasavägiseid lahinguid silmas pidades viiemänguliseks minema,» ütles Musting.

Serviti peab läbi ajama põlveoperatsioonist taastuva joonemängija Tauri Voldita, kellest meeskond tunneb puudust eelkõige kaitses. Samas möönis Musting, et pikem vahetusmeeste pink ja ühtlasem koosseis võib tema juhendatavale meeskonnale pingelises seerias eelise anda.

Viimati kaks kevadet tagasi Eesti meistriks tulnud Kehra peatreener Jüri Lepp saab toetuda mitmele kogenud kaardiväelasele, kellele aga võrdväärset vahetust napib. «Meil on vähe tagamängijaid ja pikka seeriat on niiviisi raske vastu pidada. Põhiturniiril oli vaja meeskond üksikuteks mängudeks heasse vormi viia, nüüd on füüsilisel ettevalmistusel suurem kaal,» märkis aastase pausi järel Kehrat juhendama asunud Lepp.

Kolme võiduni peetava seeriaga tehakse algust Kehras. Homme võõrustab Chocolate Boys / Viimsi esimeses pronksimängus HC Viljandit, medali saab kahe kohtumise kokkuvõttes paremaks osutunud meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles