Jalgpallis võetaksegi tehnoloogia kasutusele?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tottenhami väravavaht Heurelho Gomes on peatanud Frank Lampardi löögi, kuid kohtunik loeb selle siiski tabamuseks.
Tottenhami väravavaht Heurelho Gomes on peatanud Frank Lampardi löögi, kuid kohtunik loeb selle siiski tabamuseks. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal tõusis taas teemaks tehnoloogia ja jalgpall. Inglismaa meistrivõistlustel alistas Londoni Chelsea 2:1 Tottenhami, kuid Frank Lampardi tabamus tekitas palju vastukaja, kuna pall ei ületanud täielikult väravajoont.

Väidetavalt kaalub nüüd Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA aina tõsisemalt võimalust, et võtta jalgpallis kasutusele Hawk-Eye süsteem, mida juba kasutatakse kriketis ja tennises, kirjutab Sportsmail.

Nüüd oodataksegi, et FIFA võib lähiajal teha avalduse seoses tehnoloogia kasutamisega jalgpallis. Hawk-Eye süsteem kasutaks väravajoonel kuute kaamerat, et teha kindlaks, kas pall ületas väravajoone või mitte.

«See on töös olev protsess. Ootame, et nad (FIFA – toim.) teeks lähiajal väravajoone tehnoloogia kohta avalduse ja me oleme sellega seotud,» sõnas Hawk-Eye tegevdirektor Stephen Carter.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles