Mandrit jäi tuuri võidust lahutama neli sekundit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri võitis Tour de Bretagne’i teise etapi ja tõusis ka üldliidriks.
Rene Mandri võitis Tour de Bretagne’i teise etapi ja tõusis ka üldliidriks. Foto: Tour de Bretagne

Endura Racingu jalgrattur Rene Mandri lõpetas Prantsusmaal nädal aega väldanud 2. kategooria velotuuri Tour de Bretagne’i teise kohaga.


Laupäeval ungarlasest liidri Peter Kusztoriga (Atlas Personal) vahe neljale sekundile vähendanud Mandri jahtis viimasel etapil üldvõitu, kuid tema kurnatud meeskonnakaaslased ei suutnud peagruppi koos hoida ja vahefinišites noppisid preemiasekundeid jooksikud.

«Etapp toimus pidevas vihmasajus ja viimased kilomeetrid sõideti linnaringil,» ütles Mandri. «Lõpuks polnud muud võimalust kui loota finiši preemiasekunditele. Ründasin kolm kilomeetrit enne lõpujoont, kuid peagrupp sai mu kätte ja liider istus minu sabas. Sprinteritele poleks ma finišis nagunii vastu saanud ja seega pidin olukorraga leppima.»

Teise etapi võitnud ja ühe päeva liidrisärgis sõitnud Mandril pole nurisemiseks põhjust, sest tegemist oli senise hooaja parima võistlusega. Ainsaks tõrvatilgaks meepotis oli kolmandal etapil aset leidnud vahejuhtum, kui hilisem võitja Kusztor ebasportlikult tegutsedes eestlase esimeselt kohalt teiseks lükkas.

«50 km enne lõppu läks Kusztor järele jäänud mäefiniši punkte ära võtma, et oma mägede särki kaitsta,» meenutas Mandri. «Küsis minult luba, et läheb võtab punktid ära ja vajub punti tagasi. Lasin tal minna ja kaks meest tegid ka temaga finišit. Juhtus aga see, et tüübid lisasid tõusu otsas kiirust ja panid esimesele kolmele varem grupist põgenenud ratturitele järele.»

«Oleksin nii või naa särgist ilma jäänud, sest selle kaitsmine oleks meeletult energiat röövinud,» jätkas Mandri. «Kurvilistel ja kitsastel teedel oli jooksikutel lihtne eest ära saada. Pealegi polnud ma nii kontrollimatul sõidul varem osalenud. Minu olukorra tegi keerulisemaks ka see, et kukkumise tagajärjel sain ise pisut vigastada ja kaks tiimikaaslast pidi tuuri pooleli jätma.»

Eelmisel hooajal Pro ­Teamside sekka kuuluvas ­Ag2r-is pedaalinud Mandri tunneb head meelt, et Endura Racingus on tal võimalik liidrirolli kanda. «Saan ka ise võidu sõita, mitte kusagilt kaugelt Philippe Gilberti võidu märgiks üles tõstetuid käsi vaadata,» viskas Mandri nalja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles