Eesti jalgpallurid lõid võõrsil nädalaga neli väravat

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink (nr. 11).
Tarmo Kink (nr. 11). Foto: SCANPIX

Võõrsil mängivatest Eesti jalgpalluritest jõudsid eelmisel nädalal väravani Tarmo Kink, Kaimar Saag, Ingemar Teever ning Jarmo Ahjupera.

Tarmo Kink kerkis eelmisel esmaspäeval Inglise esiliigas Middlesbrough kangelaseks, kui lõi 90. minutil oma meeskonna 2:1 võiduvärava Coventry City vastu. Kink pääses väljakule vahetusest 65. minutil.

Sheffield United teenis juurde neli punkti, alistades 3:2 Readingu ja viigistades 2:2 Barnsleyga. Mihkel Aksalu jälgis mõlemat kohtumist pingilt. Kui hooaja lõpuni jääb üks voor, on Boro 56 punktiga 14., Sheffield 42 silmaga 22. kohal. Sõltumata viimase mängu tulemusest, kukub Sheffield järgmiseks hooajaks astme võrra madalamale.

AZ Alkmaar purustas Hollandis kodus 5:1 De Graafschapi. Kõik 90 minutit mänginud Ragnar Klavan teenis 74. minutil kollase kaardi. Enne viimast vooru asub AZ 59 punktiga neljandal kohal ehk hakkab pärast põhihooaega heitlema Euroopa liiga koha eest play-offis.

Kaimar Saag oli Taani meistriliigas pühapäeval Silkeborgi eest täpne, kui viis oma meeskonna eelviimasel kohal asuva Randersi vastu 17. minutil 2:0 juhtima. Lõpuks lepiti siiski 2:2 viiki. Möödunud esmaspäeval jäädi võõrsil 0:2 alla FC Kopenhagenile (Saag välja 82. minutil).

SønderjyskE sai eelmisel nädalal kaks kaotust, kui esmaspäeval jäädi 0:2 alla Odensele (Andrei Sidorenkov koosseisu ei kuulunud) ning pühapäeval 0:3 Kopenhagenile (Sidorenkov 90). Pärast 28 vooru asub Silkeborg 36 punktiga viiendal, SønderjyskE 30 punktiga kümnendal kohal.

Jarmo Ahjupera püsib Ungaris Ujpesti eest väravasoonel, lüües Budapesti meeskonna 2:1 võidumängus Pápa vastu 76. minutil kolm punkti kindlustanud tabamuse. Ujpest on kerkinud 36 punktiga kaheksandaks.

Sergei Zenjov andis Lvivi Karpatõ 1:1 viigimängus kolmandal kohal asuva Harkivi Metallisti vastu väravasöödu, kuid teenis 64. minutil punase kaardi. Kolm vooru enne hooaja lõppu on Karpatõ 47 silmaga viies, Metallist jääb vaid nelja punkti kaugusele.

Sergei Pareiko pidi Krakowi Wisla väravasuul teist nädalat järjest kaotusekibedust tundma, kui kodus kaotati 0:2 Zabrze Gornikile. Sander Purita mänginud Kielce Korona kaotas võõrsil 0:1 Bełchatówile. Et esikohal asuva Wisla lähim jälitaja Białystoki Jagiellonia samuti kaotas, lahutab kaht esimest endiselt kolm silma. Korona on langenud 31 punktiga 12. kohale.

Jekaterinburgi Ural teenis Venemaa esiliigas möödunud nädalal juurde kaks võitu, alistades esmaspäeval Kaliningradi Baltika 3:0 ja Moskva Torpeedo 2:1. Aleksandr Dmitrijev tegi Urali eest mõlema mängu algusest lõpuni kaasa. Viigi ja kaotusega pidi leppima FK Himki, kes punkti teenis 1:1 viigi eest Novorossiiski Tšernomoretsi vastu (Vladimir Voskoboinikov sisse 72) ja 0:1 kaotuse liider Sotši Žemtšužinalt (Voskoboinikov välja 61). Kui mängitud on kuus vooru, on nii Himkil kui Uralil kümme punkti, kuid kohaks vastavalt kuues ja kaheksas.

Bucaspor andis Türgis käest 1:0 ja 3:1 edu, leppides lõpuks 3:3 viiki Antalyasporiga. Pavel Londak jälgis seda kohtumist pingilt. Kui mängida jääb veel kolm matši, on Bucaspor 25 punktiga väljalangemist tähendaval 16. kohal. Püsimajäämiseks tuleb kõik järelejäänud mängud võita ja loota, et pügala võrra kõrgemal asuv Sivasspor kõik mängud kaotab.

União de Leiria viigistas Portugalis võõrsil 0:0 Bragaga, Vjatšeslav Zahovaiko Leiria koosseisu ei kuulunud. Kui pidamata on kaks kohtumist, paikneb Leiria 31 silmaga 11. kohal.

New York Red Bulls oli Põhja-Ameerika profiliigas MLS 1:0 parem Kansas City Sportingust ja jätkab 14 punktiga Idakonverentsi liidrina. Joel Lindpere tegi selle kohtumise kaasa algusest lõpuni.

Enar Jääger (90 minutit) ja Sander Post (välja 77. minutil) aitasid Aalesundi Norras 1:0 võidule Sogndali üle. Raio Piirojata mänginud Fredrikstad jäi 1:3 alla Stabækile. Kui peetud on üheksa vooru, asub Fredrikstad üheksa silmaga viiendal, Aalesund seitsme punktiga 11. kohal.

Konstantin Vassiljev (90) ja Luka Koper tegid Sloveenias 0:0 viigi eelviimasel kohal asuva Triglaviga. Kui mängimata on kuus kohtumist, paikneb Koper 51 punktiga kolmandal real.

Sergei Lepmets pääses Rumeenias Timişoara pingile, kui kodus võideti Braşovit 2:0. Neli vooru enne hooaja lõppu asub Timişoara 59 punktiga esikohal, kuid lähim jälitaja Vaslui jääb kahe ja mängu vähem pidanud Galaţi Oţelul nelja punkti kaugusele.

Norrköping kaotas Rootsi meistriliigas kodus 0:3 Mjällbyle, Joonas Tamm Norrköpingi koosseisu ei kuulunud. Kuuest voorust 12 punkti teeninud meeskond on kolmas.

Küprose esineliku turniiril kaotas Larnaka AEK neljanda kohtumise järjest, alistudes 1:2 Nikosia Omoniale. Andres Oper väljakul ei käinud. Kui mängimata on kaks matši, on selge, et AEK jääb seekord neljandaks.

Väljalangemisega seisab silmitsi Artur Kotenko ja Ats Purje leivaisa Paphos, kes viigistas viimati neist pügala võrra kõrgemal asuva Ermisega 1:1. Kui mängida on veel kaks kohtumist, lahutab Paphost püsimajäämise kindlustaval real paiknevast Ermisest neli punkti.

Andrei Stepanov (90 minutit) pidi FK Gomeli särgis vastu võtma esimese kaotuse, kui seitsmendas voorus jäädi võõral väljakul alla Vitebskile. Gomel on nüüd kümne punktiga viies.

Bakuu Inter püsib Aserbaidžaani meistritiitli turniiril võiduta, viigistades viimati 1:1 Lenkorani Hazariga. Dmitri Kruglov mängis selles kohtumises kõik 90 minutit. Kui hooaja lõpuni on kolm kohtumist, asub Inter 44 punktiga viiendal kohal.

Varna Cherno More (Daniil Ratnikov sisse 62) kaotas Bulgaarias liider Lovechi Litexile kodus 0:1. Pärast 24 vooru on Cherno More 39 punktiga kuues.

Artjom Dmitrijevi klubi Leedu kõrgliigas Pakruojise Kruoja viigistas võõrsil 0:0 FK Dainavaga ja jätkab 12 meeskonna konkurentsis kaheksa punktiga üheksandana. Dmitrijev mängis 72 minutit.

Taavi Rähni tööandja Hiina esiliigas Tianjin Songjiang kaotas kodus 0:1 Chongqing Lifanile, mis jätab Tianjini meeskonna seitsme vooru järel viie punktiga eelviimasele 13. kohale.

Ingemar Teever oli Saksamaa Regionalliga lõuna grupis Pfullendorfi eest täpne, kui viis oma meeskonna 57. minutil FSV Frankfurt II vastu 3:0 juhtima. 79. minutil vahetati Teever välja. 27 kohtumisest 34 punkti teeninud Pfullendorf on kümnes.

Hollandi esiliigas teenis punktilisa nii Sittardi Fortuna kui Telstar, viigistades vastavalt 0:0 Almere City ja 1:1 Go Ahead Eaglesiga. Henrik Ojamaa ning Marek Kaljumäe jäid pingile. Telstar on 34 punktiga 13., Fortuna 26 silmaga 16. kohal.

Pille Raadik mängis Soome naiste meistriliigas Åland Unitedi eest kõik 90 minutit, kui võõrsil viigistati 1:1 FC Honkaga. Åland asub pärast nelja vooru seitsme punktiga neljandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles