AMETLIK! Tänak liitub Toyotaga (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: ANDREAS SOLARO/AFP

Eesti parim rallimees Ott Tänak hakkab tulevast aastast koos kaardilugeja Martin Järveojaga esindama Toyota meeskonda, teatab WRC sarja koduleht! Tänak ise ei saa oma kehtiva M-Sporti lepingu tõttu tiimivahetust kommenteerida, kuid vastavasisulise kinnituse andis Toyota meeskonna juht Tommi Mäkinen.

«Oleme väga õnnelikud, et suutsime Otiga kokkuleppele jõuda, sest oleme teda juba pikalt jälginud. Tema näol on olemas ideaalne segu noorusest ja kogemustest, lisaks veel õige vaimne suhtumine, mis tähendab, et ta sulandub suurepäraselt meie meeskonda,» sõnas Mäkinen.

Terve senise WRC-karjääri on Tänak esindanud M-Sport meeskonda. Tänavu sai ta suuresti enda tagasiside põhjal arendatud Ford Fiesta RS WRC võistlusmasinal kätte karjääri esimesed rallivõidud Sardiinias (kruusal) ja Saksamaal (asfaldil). Kui hooaja lõpuni on jäänud veel kaks etappi, hoiab saarlane MM-sarjas teist kohta, kaotades vaid praegusele Sebastien Ogierile. Tiimikaaslasi lahutab praegu 37 punkti ehk kui Tänak soovib aasta viimasel rallil Austraalias evida šanssi MM-tiitlile, peab ta järgmisel nädalavahetusel Suurbritannias tiimikaaslast edestama ja seda vähemalt seitsme punkti vääriliselt.

Käesolevaks hooajaks MM-sarjaga taasliitunud Toyota on maitsnud võidurõõmu Rootsi ja Soome rallidel. Võistkondlikus arvestuses ollakse M-Sporti ja Hyundai järel kolmandal kohal.

«Nagu Yaris WRC on ka Ott tänavu ületanud kõiki ootusi, nii et olen kindel, et neist saab tugev kombinatsioon kiirusest ja järjepidevusest mõlemal teepinnasel,» lisas Mäkinen. Lisaks tänas tiimiboss Yarise testimisprotsessis suurt rolli mänginud Juho Hännineni, kes eestlasele peab koha vabastama. Hännineni senine kaardilugeja Kaj Lindström asub Toyota spordidirektori ametikohale.

Meeskonnas jätkavad tuleval hooajal tänavustest pilootidest Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles