Suri Muhammad Ali nokdauni löömisega kuulsaks saanud Briti poksilegend

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Henry Cooper 2009. aastal.
Sir Henry Cooper 2009. aastal. Foto: SCANPIX

Eile suri pikka aega raskelt haige olnud Briti poksilegend Sir Henry Cooper, kellel homme täitunuks 77 eluaastat.

2000. aastal sai Cooperist esimene Briti poksija, kes kuninganna poolt rüütliks löödud. Cooperil ei õnnestunud küll kunagi maailmameistriks tulla, aga ta oli raskekaalus Euroopa ja Suurbritannia meister, vahendab The Guardian.

Enim tuntust kogus Cooper sellega, et lõi 1963. aastal Wembleyl toona veel Cassius Clay nime kandnud Muhammad Ali nokdauni. Aastaid hiljem tunnistas Ali, et löök oli olnud nii kõva, et ka tema esivanemad Aafrikas tundsid seda.

Cooper poksis karjääri jooksul Aliga kaks korda ning pidi mõlemal korral tema paremust tunnistama.

Cooperist ja Alist said väga lähedased sõbrad ning Ali saatis meediale liigutava kaastundeavalduse. «Ma ei teadnud, et ta on haige. Külastasin teda kaks aastat tagasi oma lühikesel külastuskäigul Inglismaale, kui käisin Windsoris ratsutamise Euroopa meistrivõistlustel. Ta oli heas tujus ja tundus olevat üsna heas vormis,» meenutas Ali. «Henryl oli minu jaoks alati naeratus varuks, tema seltsis oli alati rõõm olla. Igatsen oma vana sõpra. Ta oli suurepärane poksija ja džentelmen.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles