Soome rallispets: Tänaku tulek paneb Latvalale pinged peale (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Neis /Eibner-Pressefoto/imago/Eibner/Scanpix

Täna hommikul ametliku kinnituse saanud Eesti parima rallisõitja Ott Tänaku liitumine Toyota meeskonnaga paneb tiimi senise esisõitja Jari-Matti Latvala tugeva pinge alla, kirjutab Soome ajalehe Ilta-Sanomat rallispetsialist Janne Aittoniemi.

«Kiire eestlane on sõitjana arenenud ja tõestanud tänavu, et suudab lõpuks ometi võita MM-rallisid nii kruusal kui ka asfaldil. Tänaku tulek seab Jari-Matti Latvala, aga ka Esapekka Lappi senisest suurema pinge alla. Toyotas hakatakse nüüd senisest olulisel kõvemini esisõitja mitteametliku positsiooni pärast võitlema.

Lõppeval aastal võistles Latvala pingevabalt, sest Toyota läks esimesele hooajale vastu suurte ootusteta. 2018. aastal on olukord teistsugune,» kirjutab Aittoniemi muudatustest Toyotas, mis paikneb hetkel MM-sarjas tiimide arvestuses kolmandal kohal ja ilmselt sel positsioonil ka lõpetab.

Toyota tiimi juht, neljakordne maailmameister Tommi Mäkinen otsustas Juho Hännineni välja vahetada, sest too ei suutnud rallivõitude nimel konkureerida. «Kolmik Latvala - Tänak - Lappi annab Toyotale paremad võimalused võitluses Jaapani autotootja jaoks tähtsa meeskondliku MM-tiitlile,» resümeerib Aittoniemi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles