Zopp tunnistas Stockholmis endise tippmängija paremust

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp mängimas täpselt aasta eest Stockholmi turniiril.
Jürgen Zopp mängimas täpselt aasta eest Stockholmi turniiril. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Eesti parim meestennisist Jürgen Zopp kaotas Stockholmi turniiri teises ringis kogenud ja nimekale hispaanlasele Fernando Verdascole 4:6, 2:6.

33aastane Verdasco kuulus napi kümmekonna aasta eest maailma esikümnesse (parim edetabelikoht 7.). Ta jõudis Austraalia lahtistel meistrivõistlustel pool- ning Wimbledonis ja US Openil veerandfinaali. Praegu asub ta ATP pingerivis 43., Zopp aga 180. kohal.

Pika pausi järel ATP kategooria turniirile naasnud, «õnneliku kaotajana» põhitabelisse pääsenud, kuid seal avaringis võidu teeninud Zopp ei saanud Verdasco vastu erilist võimalust. Vasakukäeline hispaanlane asus kohe 4:0 juhtima, loovutas avasetis küll Zopile ühe oma servigeimi, kuid edaspidi ei andnud enam isegi ainsatki murdepalli.

Tund ja 13 minutit kestnud kohtumises lõi Zopp 6 pallinguässa ja tegi 4 topeltviga (Verdasco vastavad näitajad 3 ja 0). Oluline vahe ilmnes vastase teise servi tõrjumisel – Verdasco võitis neist punktidest 59% (22st 13), Zopp 32% (28st 9).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles