Venemaa võit muutis Slovakkia tuleviku tumedaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa mängija Fjodor Tjutin on saatnud Marian Hossa õhulennule.
Venemaa mängija Fjodor Tjutin on saatnud Marian Hossa õhulennule. Foto: AFP / Scanpix

Jäähoki MMi alagrupiturniiri viimases voorus alistas turniiri kesiselt alustanud Venemaa korraldajamaa Slovakkia 4:3 ja läheb vahegruppi ühe võidu ja kaotusega. Samal ajal muutus Slovakkia seis nukraks – nad pääsevad küll vahegrupiturniirile, kuid punkte neil kaasa ei tule.

Tõeline tulevärk käis kohtumise esimestel minutitel. Esmalt viis Aleksandr Radulov Venemaa ette, Miroslav Satan seadis aga jalule viigi. Mängitud oli selleks hetkeks kõigest poolteist minutit.

Esimese kolmandiku lõpus viis Ilja Nikulin Venemaa uuesti juhtima, kuid teise kolmandiku esimese kümne minutiga vastasid slovakid kahe väravaga. Viimasele kolmandikule mindi siiski viigiseisul, oma teise värava viskas Nikulin. Venemaa võiduvärav sündis viimase kolmandiku neljandal minutil, kui litri lükkas väravasse Venemaa kapten Aleksei Morozov.

Venemaa koondise jaoks oli see kohtumine mitmes mõttes suure tähendusega – pärast 2:3 kaotusseisu sai otsa nende senise esiväravavahi Jevgeni Nabokovi usalduskrediit ja väravasuule asus Konstantin Barulin. Meeskonnale on ka väga oluline seegi, et hoogu hakkab minema nende liider Ilja Kovaltšuk, kes andis selles mängus kolm väravasöötu ja oli terve kohtumise jooksul väga aktiivne.

Peamiselt vanameistritele tugineval Slovakkial seisab nüüd ees üliraske ülesanne – veerandfinaali pääsemiseks tuleb vahegrupis koguda kolme mänguga vähemalt kuus punkti.

A-alagrupi võitis Saksamaa 8 punktiga, Venemaa kogus 6, Slovakkia 3 ja Sloveenia 1 punkti.

B-alagrupi viimase edasipääseja otsustanud mängus alistas Prantsusmaa lisaajal Valgevene 2:1. Selle grupi võitis Kanada 8 punktiga, Šveits kogus 6, Prantsusmaa 3 ja Valegevene 1 punkti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles