Tartu jooksumaraton toob nädalavahetusel sportima 2500 last

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva lastejooksu start Tartumaa Tervisespordikeskuses mullusel Tartu jooksumaratonil.
Elva lastejooksu start Tartumaa Tervisespordikeskuses mullusel Tartu jooksumaratonil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

SEB 29. Tartu Jooksumaraton toob nädalavahetusel Tartus, Otepääl ja Elvas stardijoonele kokku ligi 2500 noort spordisõpra.

Kõige osavõtjaterohkem sündmus toimub laupäeval, 7. mail kell 11.00 Tähtvere Spordipargis Tartus, mille tarvis on juba praegu ette valmistatud erineva pikkusega rajad. «Eelmisel aastal käis TILLUjooksul ja MINImaratonil kokku enam kui 1800 noort,»  kirjeldab MTÜ Klubi Tartu Maraton büroo juhataja Epp Paal. Tema sõnul tekitas nii paljude laste rõõm sportimisest Tähtvere Spordipargis väga positiivse ja üleva meeleolu.

7. mail on Lõunakeskusel Tartus TILLUjooksul ja MINImaratonil osalejatele veel ka üllatus varuks. Nimelt saab iga laps lasteürituse medaliga tasuta jääpileti ning uisud Lõunakeskuse liuväljal uisutamiseks.

Kõik lastejooksud on alati tasuta ning finišis ootavad vapraid lõpetajaid diplom, medal ning kehakosutuseks Limpa limonaad, Premia jäätis, Actimeli jogurt ja soe tee. Ühelgi sündmusel paremusjärjestust ei selgitata ja eesmärgiks on vaid rõõm liikumisest.

Lisaks Tartule toimuvad lastejooksud ka pühapäeval, 8. mail Otepääl ja Elvas enne 23 km ja 10 km põhidistantside starte.

Kokku on korraldajad kolmel sündmusel valmis ligi 3000 lapse vastuvõtmiseks. «Nii palju kui oleme lähiriikides ringi vaadanud, ei ole me sellise mastaabiga lastejookse leidnud. Usutavasti on tegemist üpris unikaalse ettevõtmisega, mille üle võime uhked olla,» lisab Paal.

Tartus toimuvatele lastejooksudele soovitavad korraldajad registreeruda internetiteel aadressil www.tartumaraton.ee. Otepää ja Elva sündmustele saab kirja panna tund enne algust kohapeal. Otepääl kihutavad noored pühapäeval rajale kell 10.00 ja Elvas kell 11.30.

Lastejooksud on oluline osa Tartu Jooksumaratonist juba selle algusaegadest peale. Vaid esimesel toimumisaastal käisid rajal vaid täiskasvanud. Seega on kõige nooremad sündmusest osa saanud juba 27. korda. Lastejooksude osalejatearvud on viimasel viiel aastal jõudsasti kasvanud jõudes 2006 aasta 654 jooksusõbrast eelmisel aastal 2050-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles