Kanepi: oleks tahtnud veel mängida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Raigo Pajula

Kaotus maailma kümnendale reketile poolatarile Agnieszka Radwanskale pani Eesti esinumbri Kaia Kanepi pikale ja edukale hooajale punkti ning neiu võib juba tulevikku vaatama hakata.


Maailma 28. reket Kanepi kaotas Austrias Linzis 600 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri teises ringis tund ja 18 minutit kestnud kohtumise turniiril kolmandat asetust omavale Radwanskale 2:6, 4:6. «Täna ei olnud just kõige parem tunne, ma ei saanud kohe alguses mängu käima,» tunnistas Kanepi pärast kohtumise lõppu.


Samas tõdes 23-aastane eestlanna, et aitas ise parajal määral endast neli aastat nooremal poolataril võita – Kanepi tegi mängu jooksul liiga palju lihtvigu, neid kogunes lausa 34 Rad­wanska 15 vastu.


Tahtis edasi mängida


«Tegelikult Radwanska üldiselt ise võidabki väga vähe mänge,» lausus Kanepi. «Ta võidab teiste eksimuste arvel, ise teeb ta vastastele üsna harva kingitusi.»


Tavapärasest tagasihoidlikuma mängu põhjuseks polnud aga mitte hooaja lõpust tingitud motivatsioonipuudus, vaid vahepeal läbipõetud külmetushaigus. «Tundsin, et ettevalmistus selleks turniiriks polnud see, mis võinuks olla,» tõdes ta. «Nädal pärast Tokyost Eestisse jõudmist puhkasin ja kui tahtsin hakata trenni tegema, jäin kohe haigeks.»


«Koju jõudes sain nohu ja köha, kolm-neli päeva olin üsna haige,» jätkas Kanepi. «See on see Eesti kliima. Alles eelmisel neljapäeval sain hakata trenni tegema, turniir hakkas sel esmaspäeval, enne seda polnud ma kümme päeva üldse mänginud.»
Kuigi lihtvigu kogunes liiga palju, võib Kanepi sõnul matšiga siiski osaliselt rahule jääda. «Väga halb mäng tegelikult polnud, pigem selline keskmine, ja oleks tahtnud veel mängida,» rääkis ta. «Teises setis hakkas juba midagi looma, aga paraku natuke liiga hilja.»


«Viimastes geimides mõtlesin, et ma ei taha veel ära minna, tahan edasi mängida!» lisas Kanepi naerdes.


Tänavusel hooajal 42 mängu võitnu Kanepi veel aga kergemalt hingata ei saa – septembri alguses fännidele mõneti ootamatult eduka koostöö senise treeneri Pablo Giacopelliga katkestanud Kanepil veel uut juhendajat silmapiiril pole.


«Kusjuures, ma ei tunne kergendust, et hooaeg läbi,» avaldas ta. «Ma ei saa veel puhkusele minna, pean ju treenerit otsima. Kui see probleem lahendatud, saan natuke puhata.»


Kuna Kanepi plaanib juba 10. novembril sõita maakera kuklapoolele Austraaliasse järgmise hooaja ettevalmistavasse laagrisse, tuleb tal kahe ja poole nädala sisse mahutada nii treeneriotsing kui ka puhkus.


«Loomulikult luban endale puhkust, sest ega ma mingi robot ei ole,» ütles Kanepi. «Aga puhkuseajal ei tahaks ma tennisele üldse mõelda, sest muidu poleks see puhkus. Seega oleks hea, kui võimalikult ruttu treeneri leiaksin, aga eks elame-näeme, kuidas läheb.»


Lõõgastumiseks Kanepi suuri plaane teinud ei ole. «Kavatsen mitte midagi teha,» naeris ta. «Muidugi tahaks minna kuhugi kaugele soojale maale, aga ma ei viitsi enam lennata, nii et arvan, et olen Eestis. Olen sel aastal juba piisavalt lennanud ja kui peaks veel puhkama ka lendama, oleks küll jama, see pigem väsitaks.»


Tervele aastale tagasi vaadates reedab Kanepi hääletoon rahulolu. «Oli tõesti väga hea aasta,» tunnistas ta. «Sain nii palju kogemusi juurde – mängisin mitmel korral peaväljakutel, võitsin esikümne mängijaid.»


Kui aga oleks vaja välja valida hooaja eredaim moment, ei kulu Kanepil vastamiseks kaua aega. «Kindlasti esimene mäng, mis mul sellest aastast kohe meelde tuleb, on Prantsusmaa lahtiste matš Medinaga!» teatas ta.


See mäng on ilmselt meeles ka paljudel tennisefännidel. Kanepi kohtus hispaanlanna Anabel Medina Garriguesiga Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste kolmandas ringis. Toona maailma edetabelis 49. kohal asunud Kanepi alistas 33. numbri Medina Garriguesi kolm tundi ja viis minutit kestnud maratonlahingus 6:1, 6:7 (5), 7:5.


Kusjuures viimases setis jäi eestlanna 3:5 kaotusseisu ning hispaanlannal oli kasutada ka mitu matšpalli. Medina Garriguesi kaotusekibedus oli sedavõrd suur, et väljakult lahkus ta pisarsilmil, samal ajal kui Kanepi võidujoovastuses fännide embusesse sattus.


Tänavuse hooaja eel seadis Kanepi eesmärgiks jõuda maailma edetabelis 25 parema sekka, see jäi aga napilt täitmata. «Öelgem, et see on pisike iluviga, põhimõtteliselt ma ikka täitsin oma eesmärgi,» muigas Kanepi. «Igatahes ei jää see kohe kindlasti kripeldama, vaid pigem teeb mind järgmisele aastale vastu minnes veel näljasemaks.»


Pisike iluviga


Ka tulevaks aastaks on Kanepil selge siht silme ees – nimelt loodab Haapsalust pärit piiga mängida WTA aastalõputurniiril, sinna aga pääseb jooksva edetabeli kaheksa paremat.


«Arusaadavalt nõuab see suurt hüpet, aga ega ma siia nalja ei tulnud tegema!» kinnitas Kanepi. «Soov järgmise aasta novembris Dohas aastalõputurniiril osaleda motiveerib mind ikka päris kõvasti.»


Jutu lõpetuseks tõdes Kanepi, et tennisealaselt võib tänavusele aastale tõepoolest joone alla tõmmata, ent vähemalt korra kuulevad fännid temast sel aastal veel. «Kui uue treeneri leian, siis tulevad uued uudised,» lausus ta lõbusalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles