Tartu Rattaralli tähistab juubelit muutunud rajaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Tartu Rattaralli
Mullune Tartu Rattaralli Foto: Sille Annuk

Ida-Euroopa suurima maanteerattasündmuse Estonian Cycling Weekend koosseisu kuuluvale SEB 30. Tartu Rattarallile on tänaseks registreerunud juba pea 2000 inimest.



 29. mail toimuv tipp- ja rahvasportlasi ühendav sündmus saab sellel aastal olema nii mõneski mõttes eriline.

«Kuna Estonian Cycling Weekendile tulevad väga tugevad profitiimid, siis on tase ilmselt läbi aegade kõige kõrgem ja sellest tulenevalt ka võit magusam,»  räägib peakorraldaja Indrek Kelk. Selle ilmekaimaks näiteks on Cofidise meeskonna saabumine, milles pedaalib ka Eesti hetke tuntuim rattur Rein Taaramäe. «Sellise mehega ja eriti just Cofidise meeskonnaga Eesti rahvasportlane sageli ühele stardijoonele ei satu. Nüüd on see erakordne võimalus olemas,» lisab Kelk.

Oluliselt on muudetud ka rada, mis on viidud samale marsruudile kui neli aastat tagasi. «Vahepeal tehtud teetööd võimaldavad pöörduda tagasi ühe kaunima trassi juurde, mida Tartu Rattaralli ajaloo jooksul on kasutatud,» rõõmustab peakorraldaja. Lisaks toob see mitmekordsetele osalejatele head vaheldust. «Pikem võistlusrada viib tänavu sõitjad Tartust Põlva poole, siis Liivalt mööda vana Võru maanteed Kanepisse ja sealt edasi Otepää
kaudu tagasi Tartusse,»  lisab ta.

Äramärkimist väärib kindlasti ka sündmuse 30 juubel, mis lisab pidulikkust ning korraldajad plaanivad osalejaid üllatada ka erimeenega.

Rattasõbrad saavad tänavu valida 135 ja 65 km raja vahel. Nii start kui finiš asuvad traditsiooniliselt Tartus, Turu tänaval Aura veekeskuse kõrval.

Kõigil huvilistel on veel täna ja homme võimalik registreerida ennast SEB 30. Tartu Rattarallile kõige soodsama registreerimisvooru raames. Seda saab teha internetis MTÜ Klubi Tartu Maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee, kontoris Tartus aadressil Laulupeo pst. 25 ning Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.

Tartu Rattaralli sõideti esmakordselt 1982 aastal. Toona lõpetas selle 362 ratturit. Tänaseks on sellest saanud Ida-Euroopa suurima maanteerattasündmuse Estonian Cycling Weekend finaalüritus, mille kahel distantsil veeres mullu finišisse juba 3698 ratturit. Koos 2571 osalejaga lasteüritustel käis eelmisel Tartu Rattarallil kokku koguni 6269 suurt ja väikest rattasõpra.

Rattaralli rajakaarti näed siit
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles