Veerpalu: eluga tuleb edasi minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportlasena treenitud musklid on abiks ka kodustel töödel.
Sportlasena treenitud musklid on abiks ka kodustel töödel. Foto: Sille Annuk

«Eluga tuleb edasi minna,» räägib dopingusüüdistustega võitlev suusakuulsus Andrus Veerpalu homses Postimehes ilmuvas pikemas intervjuus.

Mehe sõnul vajab ta organism koormust, mistõttu läks tal kodus istudes enesetunne üsna kehvaks. «Mu organism vajab pidevat koormust,» selgitas Veerpalu. «Pean selja- ja põlveharjutusi juba selle pärast jätkama, et valust vabaneda. Kui lund pole, sobib rattasõit – nii 40-50 km päevas.»

Dopingusüüdistustest rääkides kinnitas Veerpalu, et tema soov oli infot positiivsest A-proovist enne B-proovi tulemuste selgumist mitte avaldada. «See oli minu soov, sest eelkõige uskusin, et B-proov lihtsalt ei saa tulla positiivne,» ütles ta.

Lisaks lootis Veerpalu, et info dopingukahtlusest ei saaks avalikuks enne kooliaasta lõppu, et säästa lapsi. «Kartsin, et lastel läheb väga-väga raskeks, Norras spordigümnaasiumis õppival Andreasel eriti. Mu kartused olid liigsed. Koolikaaslased, sealhulgas norralased, on olnud mõistvad. Ja ka lapsed ise on olnud tublid.»

Loe täispikka intervjuud Andrus Veerpaluga homsest Postimehest või internetis Postimees+’st!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles