Rafael Nadali 27 aastat juhendanud onu jättis tennisetähega emotsionaalselt hüvasti

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toni ja Rafael Nadal tähistamas viimase võitu Prantsusmaa lahtistel.
Toni ja Rafael Nadal tähistamas viimase võitu Prantsusmaa lahtistel. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Pärast 27 koos veedetud aastat, lähevad lõpuks lahku tennise maailma esinumbri Rafael Nadali ja tema treenerist onu Toni teed. Koos on võidetud 75 tippturniiri, 16 suurt slämmi ning kaks olümpiakulda. Toni Nadal avaldas ajalehes El Pais oma 31-aastasele hoolealusele südamliku kirja pealkirjaga «Aitäh, Rafael».

«Möödunudnädalane Masters pani punkti minu karjäärile oma vennapoja Rafaeli treenerina. Tõmban joone alla 27 aastat kestnud õnnelikule perioodile, mis algas, kui minu venna Sebastiani poeg astus vaid kolmeaastasena minu tenniseväljakule.

Täna lähevad meie teed lahku, aga need ei lõppe siin. Jään edaspidigi tennisega seotuks, sest minu entusiasm ja armastus selle ala vastu jäävad õnneks alles.

Vennapoja karjääri algusest saati üritasin ma temas arendada tugevat ja otsustuskindlat isiksust, et ta oleks valmis vastu astuma raskustele nii tenniseväljakul kui ka üleüldises elus. Olen alati olnud kindel, et neis on ühine nimetaja.

Ma olen alati olnud pigem karm kui leebe, pigem nõudlik kui mett mokale määriv. Olen talle rohkem andnud teada oma pahameelest kui rõõmudest ja lasknud tal alati kanda vastutuskoormat. Tsiteerides Francisco de Quevedot: «kes ootab, et elus läheb kõik talle meelepäraselt, see satub palju plindrisse,»» kirjutas Toni Nadal.

Treener tänas kirjas kõiki, kellega ta oma pika karjääri jooksul kokku puutus, aga jõudis lõpuks ringiga tagasi pere juurde: «Pean tunnustama ja südamest tänama inimest, kes on olnud minu õnne põhjustajaks – vennapoeg Rafaeli. Meievaheline suhe on alati olnud ebaharilikult lihtne, kui vaadata, millises maailmas me elame. Tänu tema haritusele, austusele ja kirele olen saanud võimaluse ette kanda minu nägemust treeneriametist. Tänu temale olen saanud kogemusi, mis on ületanud kõiki mu unistusi. Ma olen tema kõrval käinud imelistes paikades ja kohanud tähtsaid ning huvitavaid inimesi paljudelt aladelt.

Täna tunnen ma, et olen hinnatud ja armastatud, sest ta on teinud mu suuremaks, kui vääriksin.»

Rafael Nadali juhendavad edaspidi Carlos Moya ning Francisco Roig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles