Serviti paneb meistriliigasse välja teise meeskonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti leegionärid Andrei Ternovõi (vasakul) ja Roman Aizatullov.
Põlva Serviti leegionärid Andrei Ternovõi (vasakul) ja Roman Aizatullov. Foto: Toomas Huik

Teist aastat järjest Eesti käsipallimeistriks kroonitud Põlva Serviti paneb kasvandike arengu kiirendamiseks tuleval hooajal meistriliigasse välja ka teise meeskonna.


Klubi presidendi Andres Neeme sõnul hakkavad seal põhiraskust kandma tänavu esiliigas pronksi peale mängivad pallurid. Kes tulevikulootusi juhendama hakkab, on veel lahtine. Serviti duubli lisandudes tõuseb meistriliiga klubide arv seitsmeni.

Eesti liiga finaalseerias HC Kehrast mängudega 3:0 jagu saanud Serviti pani eile oma paremuse maksma 26:21 (12:8). Kuigi 6:0 juhtima asunud külalised ei loovutanud kordagi liidriohje, kippus mäng teise poolaja lõpus põnevaks minema. Rando-Juku Sirkas vähendas kolm minutit enne kohtumise lõppu Kehra arvulises ülekaalus vahe 21:23ni, kuid Mario Karuse ja Raido Peedomaa kiired tabamused andsid Servitile turvalise viieväravalise edu.

«Kahe väravaga juhtima jäädes polnud enesetunne kõige kindlam,» tunnistas Serviti juhendaja Kalmer Musting. «Väsimuse kogunedes langes mõttekiirus ja Kehra segas meie mängujoonist Andrei Ternovõid personaalselt kattes. Kokkuvõttes olime finaalis Kehrast tugevamad ja näljasemad, sest Balti liiga finaalis saadud kaotus kriipis kurku.»

Kahest leegionärist jätkab Servitis kindlasti venelasest vasakukäeline tagamängija Roman Aizatullov, play-off’i parimaks valitud ukrainlase Ternovõi jätkamine on lahtine, sest 30-aastane mees ei sobi hästi kiiret stiili harrastava klubi joonisesse.

Kehra peatreeneri Jüri Lepa sõnul nappis Balti liiga finaalis lisaajal Servitist jagu saanud hoolealustel motivatsiooni. «Oli näha, et poisid olid selle tiitliga rahul,» ütles Lepp. «Sügisel tundus, et Servitit on võimatu võita. Samas tuleb tunnistada, et juunioridega pole võimalik meistriks tulla. Oleme aastatega mitu meest välisklubidesse lasknud ja noorte kasvatamine ei käi nii kiiresti.»

«Olime finaalseerias nõrgad,» jätkas Lepp. «Lõpus oli meil võimalus mängu pööre tuua, kuid tegime kaitses lihtsa vea. Olen realist – üksikuteks mängudeks tippvormi rihtides oleme suutelised Kehrat võitma, kuid pikaks seeriaks napib jõudu.»

Alaliidu juhatuse valitud All Star meeskond: Uku-Tanel Laast, Kaupo Liiva, Marko Slastinovski (kõik Kehra), Eston Varusk, Raido Peedomaa, Ternovõi (Serviti) ja Kristjan Koovit (Viljandi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles