Statistikapomm: Ibrahimovici maagiline rekord ja CSKA väravavahi õudusunenäo lõpp

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: ANDREW BOYERS/Action Images via Reuters

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri viienda vooru teisel mängudepäeval ilmnes, nagu ikka, mitmeid põnevaid statistilisi näitajaid.

20 väravat on Meistrite liigas löönud Londoni Chelsea hispaanlasest poolkaitsja Cesc Fabregas. Kaasmaalastest on temast rohkem skoorinud vaid Raul ja Fernando Morientes. Fabregas realiseeris eilses 4:0 võidumängus Karabahhi vastu 11 meetri karistuslöögi.

16. korda pääses Meistrite liigas 16 parema hulka Chelsea. Vaid ühe korra on nad ihaldatud karika pea kohale tõstnud, kui 2011-12 hooajal alistati finaalis penaltiseeria järel Müncheni Bayern.

11 aastat ja 21 päeva tagasi enne eilset suutis viimati Meistrite liigas enda seljataguse puhtana hoida Moskva CSKA väravavaht Igor Akinfejev. Eilses 2:0 võidumängus Lissaboni Benfica vastu seisis CSKA väravasuul just Akinfejev.

24 väravat on löönud Paris Saint-Germain Meistrite liiga alagrupiturniiril. Seda on rohkem kui ühelgi teisel meeskonnal läbi võistlussarja ajaloo. Alagrupiturniir pole veel lõppenud. Prantsusmaa meeskond röövis rekordi Dortmundi Borussialt, kes lõi eelmisel hooajal alagrupifaasis 21 väravat.

7 erineva meeskonna särgis on Zlatan Ibrahimovic jooksnud Meistrite liigas väljakule. Nendeks meeskondadeks on Amsterdami Ajax, Torino Juventus, Milano Inter, Barcelona, Milan, PSG ja nüüd ka Manchester United. Ükski teine mängija pole sellise saavutuseni jõudnud.

1. minutil polnud enne eilset mitte ükski meeskond PSG vastu Meistrite liigas skoorinud. Moussa Dembele tabamus viis Glasgow Celticu avaminutil juhtima, kuid lõpuks pidid nad tunnistama PSG 7:1 paremust.

0 väravat on löönud Juventuse ründaja Paulo Dybala käimasoleval hooajal Meistrite liigas. Möödunud hooajal kogunes tema arvele viis tabamust.

TULEMUSED

A-alagrupp: CSKA - Benfica 2:0, Basel - Manchester United 1:0.
Tabeliseis: United 12 punkti, Basel 9 p, CSKA 9 p, Benfica 0 p.

B-alagrupp: Anderlecht - Müncheni Bayern 1:2, PSG - Celtic 7:1.
Tabeliseis: PSG 15 punkti, Bayern 12 p, Celtic 3 p, Anderlecht 0 p.

C-alagrupp: Karabahh - Chelsea 0:4, Atletico - Roma 2:0.
Tabeliseis: Chelsea 10 punkti, Roma 8 p, Atletico 6 p, Karabahh 2 p.

D-alagrupp: Juventus - Barcelona 0:0, Sporting - Olympiakos 3:1.
Tabeliseis: Barcelona 11 punkti, Juventus 8 p, Sporting 7 p, Olympiakos 1 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles