Eestlased Soome jalgpalliliiga parimate sekka ei mahtunud

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Purje (rohelises)
Ats Purje (rohelises) Foto: Toomas Huik

Sel nädalal lõppeva Soome kõrgliiga hooaja parimad mängijad tehti teatavaks. Eesti mängijad valikusse ei kuulunud.

Kuigi liigatabelit juhtiva Turu Interi ründaja Ats Purje näitas hooaja esimesel poolel head väravahoogu ja juhtis ka pikka aega vastavat edetabelid, rikkus tema hooaja teise poole vigastuspaus ning parimate sekka teda ei valitud, kirjutab soccernet.ee.

Küll aga tituleeriti mitmeid tema meeskonnakaaslasi. Soome liiga mängijate poolt valiti hooaja parimaks palluriks Interi nigeerlasest poolkaitsja Dominic Chatto. Parimaks uustulnukaks nimetati Espoo Honka ründaja Aleksandr Kokko, kes jagab 13 tabamusega ka väravaküttide edetabeli esikohta.

Veikkausliiga liigajuhtide poolt valiti parimaks väravavahiks Interi puurilukk Patrick Bantamoi ning parimaks kaitsjaks ja poolkaitsjaks samuti Interis pallivad Jos Hooiveld ja Mika Ojala. Parimaks ründajaks tunnistati Kokko.

Ats Purje saldos on enne viimast vooru 19 mängu ja 7 väravat, MyPa ründajal Tarmo Neemelol 23 mängu ja 6 väravat ning Turu Palloseura kaitsjal Urmas Roobal 20 mängu, kuid väravatearve avamata. Rovaniemi Palloseurast vallandatud Aleksandr Kuliku arvele jäi 25 mängu ja 4 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles