Iisrael sai USA toel Eestist jagu (1)

Karl Rinaldo, Tel Aviv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane Richard Howell domineeris eestlaste püüdlustest hoolimata korvialust võitlust mõlemal pool väljakut.
Ameeriklane Richard Howell domineeris eestlaste püüdlustest hoolimata korvialust võitlust mõlemal pool väljakut. Foto: Oded Karni/FIBA

Eesti korvpallikoondis püsis Iisraeli tempos sisuliselt kolm veerandaega, kuid jäi lõpuks MM-valiksarja avavoorus võõrustajatele siiski alla seisuga 68:88.

Olgugi et kohaliku korvpalliliidu andmetel olid piletid välja müüdud, laiutas mängu alguses pooltel istekohtadel tühjus. Oli siis põhjuseks saabuv sabat või lihtsalt harjumatult vara algusaeg (pall pandi mängu kell 14), jõudis umbes tuhatkond inimest saali alles esimese veerandaja jooksul.

Samal ajal kui iisraellased tribüünil oma istekohti otsisid, haaras Eesti mänguohjad. Kõik sujus: koondise rünnakuliider Rain Veideman viis kauni läbimurdega avaveerandi keskel külalised juba 14:7 juhtima. Neljandiku lõpuks kahanes edu kokku, ent teist veerandit alustasime taas hästi. Punkte tuli nii pikkadelt kui lühikestelt ning peagi olime taas seitsmepunktilises eduseisus, 30:23.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles