Maagilise piiri ületanud belglanna teenis parimate valimisel esikoha

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafissatou Thiam.
Nafissatou Thiam. Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS

Reede õhtul selgusid Monacos pidulikul galal aasta parimad kergejõustiklased: nendeks on Katari kõrgushüppaja Mutaz Essa Barshim ja Belgia mitmevõistleja Nafissatou Thiam.

26-aastane Barshim hiilgas tänavusel hooajal stabiilsusega. Ta alustas hooaega Jeddahis 2.35 m ületamisega ning hooaja viimasel võistlusel Eberstadtis teenis katarlane võidu tulemusega 2.40. Londoni maailmameistrivõistlustel saavutas Barshim 2.35ga kuldmedali. Barshim triumfeeris ka Teemantliigas. Katari sportlane jäi 2017. aastal alistamatuks.

Naiste arvestuses noppis ihaldatud auhinna seitsmevõistluse Rio olümpiavõitja ja Londoni MMil võidutsenud 23-aastane Thiam. Belglanna kogus MMil 6784 punkti ning edestas hõbemedali võitnud Carolin Schäferit (Saksamaa) 88 silmaga. Kevadel ületas Thiam esmakordselt 7000 piiri (7013 punkti) ning tõusis kõigi aegade edetabelis kolmandale positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles