FIFA ja Interpol ühendasid jõud kihlveopettuste vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Maailma jalgpalli katuseorganisatsioon FIFA tegi jõulise sammu võitluses kihlveopettuste vastu, ühendades jõud maailma suurima politseiasutuse Interpoliga ja luues 10 aastat kestva programmi, millega käivitati Iinterpoli juures spetsiaalne üksus.

FIFA investeerib kihlveopettuste vastu võitlemiseks esimesel kahel aastal kokku 8 miljonit eurot ning seejärel igal järgneval aastal 1,5 miljonit eurot.

«Kokkuleppemängude oht on maailma spordis väga tõsine ja oleme pühendunud sellele, et teha kõik, mis on meie võimuses, probleemiga võitlemiseks. Kokkuleppemängud raputavad spordi alustalasid, milleks on aus mäng, austus ja distsipliin. See on põhjus, miks FIFA rakendab nulltolerantsi, kui keegi rikub neid põhimõtteid,» ütles FIFA president Sepp Blatter FIFA pressiteate kaudu.

Lisaks Interpoli juurde vastava üksuse loomisele täiendati ka FIFA struktuuri uue osakonnaga, mis pühendub kihlvedude ja nendega seonduvate probleemide uurimisele.

«Finantseerides pikaajalist korruptsioonivastast programmi, millega võideldakse rahvusvahelise organiseeritud kuritegevuse katsete vastu muuta sporti ebaausaks, on FIFA astunud suure sammu kindlustamaks jalgpalli rikkumatust üle maailma,» lausus 188 riigis tegutseva Interpoli peasekretär Ronald Noble.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles