Meeskonnakaaslane: 39-aastane Jagr mängib nagu 20-aastane

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr Foto: AFP / Scanpix


Jäähoki MMil tehti eile algust veerandfinaalidega ning esimeses kohtumises näitas suurepärast minekut Tšehhi koondise 39-aastane ründaja Jaromir Jagr.


Tšehhi alistas Jagri juhtimisel 4:0 USA ning pääses esimesena poolfinaali, Jagri arvele jäi kolm tabamust. Korra oli täpne ka Tomas Plekanec.

Kui viimased hooajad on Jagr veetnud Venemaal ­KHLi meeskonnas Omski Avangard, siis praeguseks on tõusnud päevakorda võimalus, et legendaarne tšehh võib liituda oma kunagise koduklubi Pittsburgh Penguinsiga.  

«Mida ma oskan Jagri kohta öelda? Ta on uskumatu. Ta on 39-aastane, kuid mängib nagu 20-aastane. Ta otsekui lendab jääl, ta on ülimalt tugev,» kiitis meeskonnakaaslane Milan Michalek Rahvusvahelise Jäähokiliidu kodulehele antud kommentaaris.

Samal ajal oligi USA MMil väljas küllaltki noore koosseisuga, mille keskmine vanus oli 24,4 aastat. «Meil oli noor meeskond, kuid USA hoki tulevik paistab helge. Meil jäi sel korral kogemusest puudu, et play-off’is Tšehhi-sugune kogenud võistkond üle mängida,» sõnas ameeriklane ­Mike Komisarek.

Samal ajal oodatakse juba täna hilisõhtul toimuvat veerandfinaali, kus vastamisi lähevad Kanada ja Venemaa. «Meievahelistes matšides on palju ajalugu. Iga kohtumine on tähtis, ei ole vahet, mis parasjagu on kaalul,» rääkis Kanada koondise tähtmängija Rick Nash.

Kui Venemaa koondise staarid Ilja Kovaltšuk ja Aleksandr Ovetškin on seni esinenud küllaltki tagasihoidlikult, siis kanadalased usuvad, et nüüd lükkavad ka nemad täiskäigu sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles