Esiliiga võitnud Maardu linnameeskond loobub kohast meistriliigas

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu linnameeskonna koha võib Eesti jalgpalli kõrgliigas üle võtta FC Kuressaare
Maardu linnameeskonna koha võib Eesti jalgpalli kõrgliigas üle võtta FC Kuressaare Foto: Mihkel Maripuu

Lõppenud jalgpallihooajal esiliiga võitnud ning meistriliigasse tõusnud Maardu Linnameeskond tuleval aastal siiski Premium liigas ei mängi.

Esiliiga võiduga hooajaks 2018 Premium liigasse pääsenud Maardu Linnameeskond loobus sellest õigusest eelarvelistel põhjustel. Maardus treenib kuus laste ja neli täiskasvanute meeskonda. Sellel aastal toetas linnavalitsus Maardu jalgpalliklubisid 37 880 euroga, lisaks on klubide kasutuses linnastaadion tasuta. Kõrgliigasse pääsemise puhul sai klubi Maardu linna poolt 5000-eurose preemia.

Maardu klubi asendab Eesti klubijalgpalli tipptasandil FC Kuressaare. Sportlikult järgmisena Premium liigas mängimise õigust omanud Rakvere JK Tarvas ei soovinud võimalust kasutada.

«Pakkumine tuli ootamatult, aga olime kohe alguses seda meelt, et võtame väljakutse vastu. Meeskonna saarlastest tuumik on olemas ja kui mõni päev tagasi teada saime, et selline asi võib juhtuda, uurisime kiiresti ka täienduste võimalusi, mistõttu julgen öelda, et tuleme Premium liigasse konkurentsivõimelise meeskonnana,» ütles FC Kuressaare kapten Elari Valmas.

Premium liigasse kuuluvad hooajal 2018 Tallinna FC Flora, Tallinna FCI Levadia, Nõmme Kalju FC, JK Narva Trans, Paide Linnameeskond, Tartu JK Tammeka, Viljandi JK Tulevik, Pärnu JK Vaprus, JK Tallinna Kalev ja FC Kuressaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles