Meeke avaldas sõjaplaani Ogier’ alistamiseks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citroeni rallimeeskonna esisõitja Kris Meeke.
Citroeni rallimeeskonna esisõitja Kris Meeke. Foto: Roni Rekomaa/AFP/Scanpix

Uus autoralli MM-hooaeg algab juba järgmisel nädalal. MM-tiitli ihkajaid on mitu, teiste seas Citroeni sõitja Kris Meeke ja Hyundai piloot Thierry Neuville. Ihaldatud trofee võitmiseks tuleb neil eelkõige aga jagu saada viiekordsest maailmameistrist Sebastien Ogier’st.

Neuville lõpetas eelmise hooaja Ogier’ järel ja Tänaku ees teisena. Ta saavutas küll neli rallivõitu, kuid sellest ei piisanud üldvõiduks. «Me tegime eelmisel hooajal kõige tugevamad esitused, ajaliselt olime üldiselt kiireimad, seega pole põhjust kurta. Kuid põhieesmärk jäi lõpuks saavutamata. Meil oli suurepärane võimalus, kuid me ei kasutanud seda ära. Nüüd avaneb meil aga uus võimalus,» ütles Neuville.

Kui Neuville võib üldises plaanis oma mulluse hooajaga rahule jääda, siis Meeke oli üks neist sõitjatest, kes suuresti ebaõnnestus. Ta võitis küll Mehhiko ja Kataloonia ralli, kuid viis katkestamist tähendas talle üldarvestuses seitsmendat kohta. Mida Meeke eelmisest hooajast õppis?

«Me ei pea võitma kõiki rallisid. Nägime, et Ogier võitis eelmisel hooajal ainult kaks rallit ja oli lõpuks tšempion. Peame parandama stabiilsust ning saavutama rohkem poodiumikohti,» avaldas Meeke oma sõjaplaani tänavuseks hooajaks.

Tänavune 13 rallist koosnev MM-hooaeg algab juba 25. jaanuaril Monte Carlos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles