Kas uus reegel muudabki tennise kvaliteetsemaks?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mischa Zverev oli ainuke mängija, kes Austraalia lahtiste esimeses ringis keset mängu loobumisvõidu andis.
Mischa Zverev oli ainuke mängija, kes Austraalia lahtiste esimeses ringis keset mängu loobumisvõidu andis. Foto: WILLIAM WEST/AFP

Austraalia lahtiste esimese ringi peale andis keset matši vigastuste tõttu loobumisvõidu ainult üks tennisist. Nii väikest loobumisvõitude arvu pole suure slämmi turniiridel avaringis olnud juba kümme aastat. Selle statistika põhjus peitub aga suurest rahas.

Nimelt muudeti hiljuti reeglit, mille kohaselt makstakse mängijale turniiril osalemise tasu välja ka siis, kui ta annab enne matši loobumisvõidu. Sellisel juhu saab ta poole auhinnarahast ning pool läheb n-ö kvalifikatsiooniturniiri õnnelikule kaotajale, kes võtab põhiturniiril sisse vigastatud mängija koha. Ehk võidab tennis - publik näeb kvaliteetset tennist ning mängija ei pea raha pärast muretsema.

Tavapärane statistika suurtel slämmidel on, et meestest annab esimese ringi mängus loobumisvõidu keskmiselt 3,13 mängijat, naistest 1,05 mängijat.

Uue reegli efektiivsust tõestab ka fakt, et neli mängijat kasutas Austraalias võimalust ning lahkus enne esimese ringi mängu turniirilt. «Esimene ring näitas, et uus reegel töötab. Kõige rohkem võidab sellest tennis, mis saab kvaliteetseid matše,» ütles Austraalia lahtiste võistlusdirektor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles