Anett Kontaveit: väga omapärane varjude mäng oli

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveidil on rõõmustamiseks täielik põhjus.
Anett Kontaveidil on rõõmustamiseks täielik põhjus. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel esimest korda kolmandasse ringi jõudnud Eesti esireket Anett Kontaveit pidas tänases võidumängus Mona Bartheliga määravaks, et suutis kohaneda keeruliste oludega ja kallutada enda kasuks olulised punktid.

«Väga huvitav ja omapärane mäng oli just ses mõttes, et väljakule tekkisid suured varjud. Jäin algul seetõttu hätta, kohanesin aeglaselt,» sõnas end 0:2 kaotusseisust leidnud Kontaveit. «Ent siis sain servi käima ja mängu sisse. Vastasele ei meeldinud eriti liikuda, seega üritasin palli palju tagasi ajada. Tundsin terve mängu vältel mõnusat positiivset energiat ja värskust. Avakohtumises olin palju närvilisem.»

Kontaveit tähtsustas otsustava seti neljandat ja viiendat geimi, mis tal õnnestus pärast pikka võitlust enda kasuks kallutada. «Mõlemad olid rasked ja tasavägised geimid. Just sellisel moel mängude võitmine annab väga palju enesekindlust ja on igas mõttes äärmiselt oluline,» rõõmustas ta.

Selle kohta, et ta tegi koos Kaia Kanepiga Eesti tenniseajalugu, lausus Kontaveit: «Ma arvan, et see on Eesti tennisele supersaavutus. Nii väikesest riigist kaks mängijat korraga Suure slämmi turniiri kolmandas ringis – see on kõva asi! Aga eks me ajame siin siiski kumbki oma asja.»

Oma asja ajamine võib neiud aga 1/8-finaalis vastamisi viia. Enne tuleb Kontaveidil jagu saada 20-aastasest Läti imelapsest Jelena Ostapenkost, kes võitis mullu Prantsusmaa lahiste meistrivõistlused (Kontaveit: «Arvan, et see oli suur üllatus kõigile!») ja asub praegu maailma edetabelis 7. kohal.

«Eks ta mäng ole teada: talle meeldib sisuliselt igat palli hästi kõvasti lüüa. Mina päris nii ei mängi ja nii lamedalt ei löö. Pean üritama teda võimalikult palju liikuma saada. Oluline on eelkõige keskenduda siiski oma tegemistele, mitte niivõrd tema mängule,» mõtles Kontaveit ülehomsele oodatud duellile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles