Ultrasportlane Ratasepp rassis mägedes peaaegu 17 tundi, tasuks isiklik tippmark

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp
Rait Ratasepp Foto: Erakogu

Ultrasportlane Rait Ratasepp ületas TransGranCanaria mägiultrajooksu finiši kaks tundi parema ajaga kui 2016. aastal. Ta jõudis üle finiši 16 tunni, 53 minuti ja 55 sekundiga, mille sisse mahtus enam kui 150 000 jooksusammu.

Enam kui 7500 tõusumeetriga 125 km jooksu suurimaks võiduks peab Ratasepp, et suutis raja läbida ühegi komistuse, ohtliku olukorrata, kontrollides jooksu algusest lõpuni. "Raskelt, ent üle ootuste kulgenud ultrajooks on hea märk sellest, et olen oma treeningettevalmistustega õigel teel," ütles Ratasepp, lisades: "Niivõrd raskel ja vahelduval profiilil jooksmine on äärmiselt tehniline, mistõttu ei ole see kerge ettevõtmine. Sellist lihasvalu ei koge ma ühelgi ultratriatlonil."

Tartlase sõnul on ta jooksuvõimekuse viinud enneolematule tasemele. "Ma suutsin ka raja lõpuosa rasked laskumised joosta, mida ma varasematel aastatel pole katkiste jalalihaste tõttu suutnud teha. Kuna rada oli reedesest vihmast märg ja libe, pidi olema eriti tähelepanelik, et ei kukuks ega komistaks. Seega sai endast igal sammul 100% antud."

Kogu katsumuse jooksul astus Ratasepp 154 084 sammu ning tõusis 1852 korrust. Kaloreid kulus mehel selle ettevõtmise jaoks enam kui 10 000.

Tegemist oli Ratasepa neljanda TransGranCanaria ultrajooksuga. "Järgneval aastal võib-olla teen pausi. Tulin sel aastal lõpetama seda, mis eelmisel aastal pooleli jäi. Nüüd on sellega rahu. Samas kunagi ei tea."

Hooaja põhikatsumusena korraldab Ratasepp iseendale ultratriatloni, milletaolist ei ole keegi veel triatlonimaailmas kogenud. Mees plaanib selle aasta sügisel läbida raske profiili ja kliimatingimustega Fuerteventural 20 järjestikusel päeval 20 täispikka triatlonit. Üritusele saab õla alla panna mehe kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles