Reedel algab Eestis Ida-Euroopa suurim maanteerattasündmus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cycling Weekend 2010. SEB Tartu GP.
Estonian Cycling Weekend 2010. SEB Tartu GP. Foto: Karli Saul

27. mail kõlab stardipauk Estonian Cycling Weekendile, mida võib uhkusega pidada Ida-Euroopa suurimaks maanteeratturite spordipeoks nii tippude kui harrastajate tasemel.



Sündmus koosneb kolmest osavõistlusest, millest esimene on Tallinn – Tartu Grand Prix 2011, kus profid võtavad mõõtu meie kahe suurima linna vahel. Teisel päeval leiab aset SEB Tartu Grand Prix 2011, kus tippsportlased selgitavad parima Tartu linnaringil ning pühapäeval, 29. mail istuvad sadulasse tuhanded harrastajad, et võistelda või lihtsalt nautida liikumist Lõuna-Eesti teedel.

«Estonian Cycling Weekend sai alguse täpselt kümme aastat tagasi. Seega on tänavu põhjust tähistada väikest juubelit,» räägib peakorraldaja Indrek Kelk. Sündmus sai alguse soovist tuua Eestisse tippklassi profiratturid, pakkuda tasemel võistlemisvõimalust siinsetele ässadele ning tuua jalgrattasport laiema avalikkuse tähelepanu alla.

«Viimaste aastate jooksul on võistlusele leidnud tee mitmed maailmas tuntud profiklubid, nende seas AG2R, Oktos, Cofidis, Landbouwcredit Colnago, Jartazi,» lisab Kelk.  Tema sõnul saab aga tänavune koosseis olema läbi aegade tugevaim.

Estonian Cycling Weekendi kaks esimest sõitu on rahvusvahelise UCI 1.1 kategooria võistlused. See on kõrgeim kategooria, mis lubab ka rahvuskoondistel stardijoonele asuda. Antud tõik on oluline eelkõige siinsetele ratturitele, kes saavad hea esituse korral koguda väärtuslikke punkte, mis aasta lõpus näitavad kas ja kui palju kohti saavad Eesti maanteeratturid Londoni olümpiamängudele. Seega on Estonian Cycling Weekendil lisaks poodiumikohtadele mängus veel palju muudki.

Lisainfot sündmuste ja distantside kohta leiab aadressilt www.tartumaraton.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles