Rauno Nurger tuleb koondisse. «Olen seda väga kaua oodanud.»

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Nurger teab, et peab eelkõige oma füüsisega vaeva nägema, kui tahab Euroopas tipptasemel korvpalli mängida.
Rauno Nurger teab, et peab eelkõige oma füüsisega vaeva nägema, kui tahab Euroopas tipptasemel korvpalli mängida. Foto: Sean M. Haffey/AFP

USA tippülikoolis tänavu keskmiselt 4 punkti ja 3 lauapalli mängus kogunud Rauno Nurger kinnitab, et esindab suvel esimest korda Eesti korvpallikoondist.

«See, et me finaalturniiri esimeses ringis välja langesime, oli paras šokk kogu võistkonnale,» tunnistab 208-sentimeetrine keilalane, kes pidas Wichita State'i eest oma lahkumismängu juba reedel, mil NCAA finaalturniiril kaotati üllatuslikult 75:81 Marshallile.

24-aastane Nurger, kes studeerib veel viimaseid kuid sporditreeneri, -turunduse ja -mänedžeri põhitõdesid, rääkis intervjuus Postimehele nii oma ülikooliaastatest, Eestisse naasmisest kui ka eelseisvast koondisesuvest.

-Rauno, mis sind nüüd, pärast viimast korvpallihooaega Wichita State’is, veel USA-s ees ootab?

Korvpallitrennid lõppesid pärast kaotust päeva pealt ära. Võtan nüüd ühe või kaks nädalat vabaks ja seejärel hakkan uuesti siin USA-s jõusaalis põhja laduma. Ja kolme nädala pärast algavad meeskonna teiste pikkade mängijatega ka individuaalsed pallitrennid, mis kestavad kuni ülikooli lõpetamiseni ehk maikuu keskpaigani. Tahan suvel koondisse tulles olla võimalikult heas vormis.

-Eesti korvpallipublik näeb sind seega tänavu lõpuks meeste koondises debüteerimas?

Jah, kindlasti! Enam pole ühtegi põhjust, mis segaks koondisse tulemist. Tahan tulla ja näidata, millisele tasemele olen jõudnud. Ärevus on juba praegugi sees, sest olen nii kaua seda hetke oodanud, kui saan koondist esindada.

-Kas oled juba teadlik, millises rollis koondise treenerid sind näevad?

Ei, olen rääkinud vaid korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhiga. Kui umbes kuu aega tagasi kutse tuli, ütlesin talle kohe, et tulen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles