Ardo Kreek klubi palgasegadusest: selline asi ajab ikka päris vihale

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek.
Ardo Kreek. Foto: Paris Volley

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Ardo Kreek püüab harjuda mõttega, et koduklubi Pariis Volley maksudest kõrvale hiilimise tõttu on hooaeg juba enne selle tähtsamat osa lõppenud, lisaks ka tulevik tume. «Sisetunne ütleb, et see aasta tuleb korstnasse kirjutada,» lausus Kreek keerutamata.

Eile kutsuti Pariis Volley mängijad koosolekule. Seal anti neile teada, et hetkeseisuga ei saa meeskond Prantsusmaa liiga peagi algavas play-off’is osaleda. Põhjustesse ei süüvitud, kuid Prantsusmaa meedia kirjutas, et audit tuvastas: klubi esitatud palgafond ei kattunud tegelikkusega, vaid küündis esitatud 255 000 euro asemel ligi 400 000 euroni.

«Täpset ülevaadet olukorrast ei ole siiani keegi meile andnud. Telgitagused jäid ka koosolekul avamata, üritati rõhuda positiivsele: et võideldakse edasi, kaevatakse olümpiakomiteele ja muu säärane. Klubi president ka just liiga jutukas vend ei ole,» lausus Kreek.

Samas tunnistas ta: «Muidugi loodan ka mina lõpuni, midagi muud ju mängija teha ei saagi. Aga sisetunne ütleb küll, et see hooaeg tuleb korstnasse kirjutada. Play-off’i alguseni jääb veidi üle nädala jagu tööpäevi – raske uskuda, et nii napist ajast kõigi asjade kordaajamiseks piisab. Aga veelkord: muidugi loodan, hirmsasti tahaks veel mängida.»

Kuus aastat Prantsusmaa pealinna esindusklubis pallinud ning selle aja jooksul CEV karika võitnud ja Prantsusmaa meistriks tulnud kahemeetrimees nimetas valitseva õhkkonna äärmiselt keeruliseks. «Väga nõme seis on. Ei teagi, kas täiega edasi harjutada või hakata vaikselt koju minema. Rõõmsaid nägusid väga ei kohta. Kõik on närvis... Natukene. Või siis palju.»

Küsimusele, kas ta tunneb, et klubi on mängijaid alt vedanud, vastas Kreek: «No kui tahad nii pehmelt seda väljendada. Mina kasutaksin veidi karvasemaid sõnu. Selline asi ajab ikka päris vihale.»

Et põhiturniiril kolmandal kohal asuva meeskonna olukord veel hullem oleks, liigub ka jutt, et klubi võidakse uueks hooajaks sootuks esiliigasse kupatada. «Niipalju kui mina olen kuulnud, on see esialgu vaid oletus. Aga kui käivitub tõesti kõige mustem stsenaarium, siis ma ei teagi… Mul on aasta lepingut siin veel jäänud. Loodan, et sel juhul on mänedžer vähemalt nii palju mees, et laseb vabalt minema. Aga usutavasti nii hulluks asi siiski ei lähe.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles