Veteranid otsustavad jätkamise hooaja lõpus

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia ründaja Indrek Zelinski..
Levadia ründaja Indrek Zelinski.. Foto: Margus Ansu.

Eesti valitseva meistermeeskonna ja tänavuse tabeliliidri FC Levadia raudvara Marek Lemsalu (paremal) ja Indrek Zelinski (vasakul) pole järgmise hooaja plaane, kas jätkata või mitte, veel lõplikult paika pannud.



«Esialgu ei soovi midagi kindlat öelda,» tunnistas Levadia kapten Lemsalu. «Sisimas olen selle otsuse enda jaoks küll läbi mõelnud, kuid selliseid asju ei saa kunagi 100 protsenti öelda.»


Kui mees lõpuks saapad varna riputaks, oleks esialgu selguseta, mida tulevik toob. Terve Lemsalu elu on keerelnud jalgpalli ümber ning novembris 36-aastaseks saav keskkaitsja ei oskagi hoobilt öelda, mis pärast armastatud alaga tegelemist ette võtab.


Otsus tuleb sisetundest


«See on väga hea küsimus. Tuleb peeglisse vaadata ning mõelda, mis mees olen,» tunnistas Lemsalu. «Lõpetades algaks minu jaoks täiesti uus elu. Mingit professiooni mul hetkel pole, kuid õnneks on tänapäeval võimalik end arendada.»


Levadiat lahutab meistritiitlist kaks võitu, kuid trooni kaitsmine pole kaptenil eraldi eesmärk.


«Loobumisotsus tuleks ikka sõltuvalt oma sisetundest,» märkis Lemsalu. «Kui mõned aastad tagasi rääkisin, et loobumine käib käsikäes mõne tiitli võitmisega, siis see polnud õige.»


Norra liigas mängides tegi Lemsalu ära ka esimesed treeneripaberid. Puudu on tal vaid A-kategooria juhendajapaber, kuid võimaluse korral teeks veteran need siin kindlasti ära. Jalgpalliajalugu on tundnud ka mängivaid treenereid, kuid Lemsalu selle variandi, vähemalt Levadias, esialgu välistaks.


«Vaevalt oleksin treener Levadias, kuna siin on korralikud juhendajad olemas,» sõnas Lemsalu. «Võib-olla õnnestuks nii tegutseda madalamal tasemel. Pealegi on ajalugu näidanud, et kui oled mängijana tasemel olnud, ei pruugi seda treenerina sugugi olla. Teine asi on see, kas mul oleks treeneriametiks piisavalt ambitsioone. Ka seda on veel vara öelda.»


Juhul kui vanameister siiski peaks lõpetama, jääks Levadia ilma kaitseliini liidrist.
Lemsalu arvab, et Levadia saaks hakkama, korralikud mehed on peale kasvamas.
«Näiteks Igor Morozovil oleks aeg kanda kinnitama hakata,» sõnas Lemsalu.

«Arenguruumi tal veel on, kuid vähemalt Eesti mõistes hea mängumees võiks temast kindlasti saada.»


Ka teisel väljakupoolel tegutsev vanameister Indrek Zelinski pole järgmise hooaja plaane enda jaoks selgeks mõelnud. Juhul kui sel hooajal juba 15 väravat löönud mees loobuks, jääks ka Levadia ründeliin nõrgemaks.


«Usun, et minu puhul pole välistatud ka Levadias jätkamine, kuid kui ma ei jätka, siis peavad nooremad end lihtsalt tõestama,» sõnas Zelinski. «Nikita Andrejev, Tarmo Kink ja Kristjan Marmor on ju kõik veel noored.»


Kui Zelinski peaks aga tõepoolest jalgpalliga lõpparve tegema, siis kõigepealt tahaks Andres Operi järel Eesti koondise resultatiivsustabelis teisel kohal asuv ründaja aktiivsest jalgpallist puhata.


Zelinski tahab kontorisse


«Ei tahaks ka treeneritööd välistada, kuid paar aastat tahaks väljakute lähedusest minema,» tõdes Zelinski. «Võib-olla sobiks mulle esialgu mõni kontoritöö jalgpalli juures rohkem.»


Viimasel paaril aastal on Zelinski kuulsust kogunud ka telekommentaatorina ning emotsionaalne lähenemine on võitnud paljude jalgpallisõprade südamed.


Kuigi jalgpalli igatpidi valdava inimesena oleks ta selles vallas äärmiselt kompetentne, siis puhtalt seda ametit ründaja enda sõnul teha ei tahaks. «Eesti pole päris jalgpalliriik nagu Itaalia, Hispaania või meie naaber Venemaa. Puhtalt jalgpalli ostujõud pole nii suur ehk vaid selle kirjutamisest või kommenteerimisest ei elatuks,» arvas Zelinski. «Siin peavad ajakirjanikud teadma süvitsi enamikku alasid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles