Ksenija Balta võib vigastuse tõttu hooaja vahele jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastus võib rikkuda lõplikult Ksenija Balta hooaja.
Vigastus võib rikkuda lõplikult Ksenija Balta hooaja. Foto: Liis Treimann

Tänavu pikalt põlvevigastuse tõttu võistlustelt eemal olnud 2009. aasta kaugushüppe sise Euroopa meister Ksenija Balta hooaeg võibki rikutud olla.

Balta põlvevigastus pole seni kolme kuu jooksul paranenud ning teatavasti jäi kaugushüppajal seetõttu talvel kaitsmata ka oma EM-tiitel.

«Tegime eile (üleeile – toim.) uuringu ja see näitas, et asi pole hea ega ka halb,» rääkis Balta juhendaja Andrei Nazarov. «Sellise vigastusega klassikalist kergejõustikutrenni teha ei saa.»

Samas päris niisama Balta ei istu ning üldfüüsilist trenni on võimalik siiski teha. «Praegused harjutuskorrad koosnevad vees jooksmisest, trenažööriga sõitmisest ja pilatesest,» täpsustas Nazarov.

Vaatamata keerulisele olukorrale loodetakse siiski osaleda Daegus toimuval MMil. «Nelja või viie nädala pärast teeme uue uuringu ja kui see annab positiivse tulemuse, siis on võimalik veel MMiks vormi jõuda. Lootust pole me maha matnud,» rääkis Nazarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles