Talts: tundsin end taas korvpallurina

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (palliga).
Janar Talts (palliga). Foto: Varese Cimberio

Kuigi viimastel kuudel Janar Taltsi koduklubiks olnud Varese kaotas Itaalia meistriliiga veerandfinaalis kuivalt 0:3 Bennet Cantule, pole Eesti koondise jõulisel ääremängijal suureks kurvastamiseks põhjust – otsustavateks mängudeks suutis ta tõusta oma meeskonna põhimeeste hulka.


«Hakkasin end tundma taas korvpallurina,» kinnitas Talts. «Sain lõpuks piisavalt mängida ja suutsin meeskonda aidata. Mida aeg edasi, seda paremaks kõik muutus, kahju on vaid sellest, et meeskonnaga kohanemiseks jäi liiga vähe aega.»

Talts liitus Varesega märtsi lõpus, pärast seda kui oli veetnud kolm mitte just kõige õnnelikumat kuud Venemaa meistriliigas Samaras. Venemaal olid ta keskmised näitajad 0,7 punkti ja 2,9 lauapalli mängust, Vareses aga 5,4 punkti ja 4,5 lauapalli. Itaalias muutis kohanemise kergemaks seegi, et samas meeskonnas pallis ka teine eestlane Kristjan Kangur.

Taltsi palgates rääkisid Varese klubi juhid soovist proovida, kas eestlasest võiks olla abi järgmisel hooajal. Eilseks polnud aga keegi Taltsiga tuleviku teemal vestelnud. «Hooaeg alles kestab, seepärast pole klubidel veel võimalik midagi otsustada. Sõidan varsti koju, läbirääkimised jäävad agendi õlule,» selgitas Talts.

Eile õhtul pidas Varese klubi viimase ühise õhtusöögi, täna hakkavad mängijad juba kodudesse laiali sõitma. Talts ja Kangur jäävad veel mõneks päevaks Itaalia sooja hiliskevadet nautima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles