Anett Kontaveidi turniir lõppes kolmandat korda järjest täpselt samal põhjusel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Svitolina ja Anett Kontaveit.
Elina Svitolina ja Anett Kontaveit. Foto: PACIFIC PRESS/PACIFIC PRE/SIPA /Scanpix

TENNIS. Eesti naiste esireket Anett Kontaveit (WTA 26.) kaotas Rooma WTA turniiri poolfinaalis tund ja 15 minutit kestnud matšis 4:6, 3:6 maailma edetabeli neljandale numbrile Elina Svitolinale (Ukraina).

Nagu mänguseiski viitab, oli Svitolina Eesti esireketist igas elemendis parem – esimese servi õnnestumine 69% vs 63%, teisel servil võidetud punktid 65% vs 41%, päästetud murdepallid 75% vs 20%. Vaid äralöökide arvestuses oli Kontaveit parem (24:18), aga selle kompenseeris Svitolina väiksema lihtvigade arvuga (13:18).

«Oli tõesti väga hea nädal. Täna oli vastane väga tugev ja mängis väga hästi. Võtan siit turniirilt kaasa ainult positiivsed emotsioonid,» lausus Kontaveit pärast kaotust WTA pressiteenistusele ja tunnustas vastast: «Mulle tundus, et täna oli vastasel vastus olemas kõigele, mida ma välja käisin. Ta oli pikkades pallivahetustes väga hea ning ehkki ka mulle meeldib pikemaid punkte mängida, jäin hätta. Ta oli lihtsalt väga-väga tugev,» tunnustas Kontaveit Svitolinat.

Ukrainlanna esines võimsalt ka finaalis, kus purustas 6:0, 6:4 maailma esireketi Simona Halepi. Svitolina võit tähendas, et Kontaveit sai kolmandat turniiri tõdeda, et tema tee peatas hilisem tšempioni – Stuttgardis kaotas ta poolfinaalis Karolina Pliškovale (WTA 6.), Madridis kaheksandikfinaalis Petra Kvitovale (WTA 10.) ja nüüd Svitolinale.

Aasta teine suure slämmi turniir, Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused algavad Pariisis pühapäeval ning täna avaldatavas maailma edetabelis karjääri parimale, 25. kohale tõusev Kontaveit kuulub reedesel põhitabeli loosimisel asetatud mängijate sekka, mis tähendab, et esimeses või teises ringis ta maailma 32 tugevama sekka kuuluva tennisistiga kohtuda ei saa.

Kui Kontaveit alanud nädalal ühelgi turniiril ei osale, siis samuti Prantsusmaa lahtiseid mängiv Kaia Kanepi (WTA 59.) läbis nädalavahetusel edukalt 250 000 euro suuruse auhinnafondiga Strasbourgi WTA turniiri kvalifikatsiooni (6:1, 6:2 võit Virginie Razzano (WTA 221.) ja 6:2, 6:3 võit Jelena Rõbakina (WTA 578.) üle) ning kohtub täna avaringis maailma edetabelis 50. kohal asuva Taipei esindaja Su-Wei Hsiehiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles