Zopp alistas Prantsusmaa lahtistel kohaliku tulevikulootuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kui pühapäeval algaval tennise Prantsusmaa lahtist pääsevad naiste üksikmängus nii Anett Kontaveit kui ka Kaia Kanepi otse põhiturniirile, siis meeste üksikmängus peab Jürgen Zopp eelnevalt läbiva kvalifikatsiooniturniiri. Esimese ringi läbis Zopp seal edukalt.

Maailma edetabelis 138. kohal olev eestlane läks avaringis vastamisi 17-aastase prantslase Hugo Gastoniga, kes on meeste maailma edetabelis alles 1164. kohal. Tabelikoht ei näita aga noormehe tegelikku taset, sest näiteks tänavuse aasta alguses jõudis ta Austraalia lahtiste noorteturniiril üksikmängus veerandfinaali ja krooniti koos kaasmaalase Clement Taburiga paarismängus võitjaks.

Mullu detsembris võitis Gaston maineka Orange Bowli noorteturniiri, kus alla 16-aastaste tüdrukute seas jäi löömatuks Katriin Saar. Sama turniiri on tütarlaste üksikmängus varem võitnud ka Anett Kontaveit, noormeeste turniiri võitjate seast leiab aga sellised nimed nagu näiteks Roger Federer, Andy Roddick, Dominic Thiem ja Roibn Söderling. 

Zopp kaotas täna Gastoni vastu avaseti 5:7, ent võitis kaks järgmist 6:4 ja 6:2. Eestlane lõi kolm serviässa, tegi ühe topeltvea ning kasutas 12 murdepallist edukalt ära neli. Tema järgmine vastane on 22-aastane austraallane Thanasi Kokkinakis. Parimal juhul maailma edetabelis 69. real olnud Kokkinakis on praegu maailma 148. reket, 2015. aastal jõudis ta Prantsusmaa lahtistel kolmandasse ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles