PM Kiievis. Jürgen Klopp: Real on seni meist pääsenud

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) eilsel treeningul Liverpooli esistaari Mo Salah'ga. Egiptlane tegi moslemite paastupüha ehk Ramadani paaripäevase pausi ja Jürgen Klopp lausus: "Ta pulbitseb jõust."
Ragnar Klavan (vasakul) eilsel treeningul Liverpooli esistaari Mo Salah'ga. Egiptlane tegi moslemite paastupüha ehk Ramadani paaripäevase pausi ja Jürgen Klopp lausus: "Ta pulbitseb jõust." Foto: FRANCK FIFE / AFP

Eile kuraditosin aastat tagasi tegi Liverpooli jalgpalliklubi Istanbulis midagi müstilist: pööras poolaja 0:3 kaotusseisu ümber, alistas penaltiseerias AC Milani ja triumfeeris Meistrite liiga tšempionina. Vahepeal on kuulsa ajalooga klubi püsinud kuival – üks Inglismaa karikas ja liigakarikas ei muuda hinnangut – ja vahetanud neli korda treenerit.

Jürgen Kloppil kulus kaks ja pool aastat, et viia Liverpool taas Euroopa klubivuti hinnatuimale mängule. Lõviosa sellest on tema löögirusikasse kuulunud ka Ragnar Klavan – esimene eestlane, kes Meistrite liiga finaalis osaline. Võidab Liverpool tänaõhtuses duellis Madridi Realiga karika või mitte, saab 32-aastane Klavan tänavuse kaheksa euromängu 298 minutile lisa või mitte, igatahes on juba tehtud muljet avaldav hooaeg.

Kuna Real naudib, vastupidi, vääramatut valitsejaseisust ja on finaali püsikülaline – ühtekokku on karikas võidetud 12, viimasest neljast aga kolmel korral –, koonduski eile Kiievis vaat et suurem tähelepanu Liverpoolile ja iseäranis Kloppile. Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles