Mandri: ma ei liialda, kui ütlen, et olin ülesõiduvend

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Eudes Demaret (vasakul) võidukalt lõpujoont ületamas.
Jean Eudes Demaret (vasakul) võidukalt lõpujoont ületamas. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Tartu GP lõpus toimunud viiemehelises lõpuheitluses Jean Eudes Demaret’ (Cofidis) järel teise koha saanud Rene Mandri (Endura Racing) sõnul üritas ta viimasel ringil Vanemuise tõusul eest ära sõita.

«Sain väikese edu. Selja taha vaadates nägin punast vormi ja kollaseid sõidukingi ning arvasin, et Rein Taaramäe tuleb mulle järgi. Olin üllatunud, kui Demaret’ nägu nägin. Üritasin tempot kõrgel hoida, kuid Demaret ei tahtnud vahetust võtta ja kolm jälitajat püüdsid meid varsti kinni,» kirjeldas Mandri.

Lõpuheitluses oli teravaima jalaga 26-aastane Demaret, kes alustas lõpuspurti paarsada meetrit enne lõpujoont. «Magasin minu tagant kiirendanud Demaret’ spurdi maha. Ma ei liialda, kui ütlen, et olin ülesõiduvend, kuid kahjuks on lõpuspurt minu nõrk koht, Diisel, noh,» ütles Mandri.

Üksinda peagrupist liidritele järele sõitnud Taaramäe aitas viimasel kilomeetril tiimikaaslast Demaret’d ja sai rootslaste Jonas Ljungbladi (Team Differdange) ja Lars Anderssoni (Rootsi koondis) järel 5. koha.

TOP 10

1. Jean Eudes Demaret (Cofidis) 4:23.03

2. Rene Mandri (Endura Racing)

3. Jonas Ljungblad (Team Differdange)

4. Lars Andersson (Rootsi koondis)

5. Rein Taaramäe (Cofidis)

6. Michael Reihs (Christina Watches) +0.44

7. Jonas Bjelmark (Cykelcity.se) +3.26

8. Gediminas Kaupas (Differdange)

9. Gert Jõeäär (Eesti koondis) +3.29

10. Angelo Furlan (Christina Watches)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles