Pahapill: hüpetes pöid ei kandnud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill Götzises jooksmas.
Mikk Pahapill Götzises jooksmas. Foto: EKJL

Götzise kümnevõistluses avapäeva järel kolmandat kohta hoidev Mikk Pahapill möönis, et võistlus kulges tõusude ja mõõnadega. Samas arvas ta juba varem, et hüpetes võib tekkida probleeme.

Pahapillil õnnestusid hästi 100 m jooks (11,08) ja kuulitõuge, kus ta püstitas oma välisvõistluste rekordi 15.48. Seevastu kaugushüppes piirdus ta keskpärase 7.39ga ja kõrgushüppes 2.03ga.

«Kauguses jäin esimese katsega rahule. Kahel järgmisel katsel hakkasin liialt üritama, ent pöid ei kandnud,» selgitas ta. «Kõrgushüppes tundsin end väga hästi, kuid mida kõrgemale latt kerkis, seda kiiremini pidin peale jooksma, kuid ka siis tundsin, et pöid ei kanna. Jalg viskas küll üles, kuid kahjuks mitte päris õiges suunas.» Probleeme võib seletada mõned nädalad tagasi tabanud pöiavigastusega. Võistluse ajaks oli valu siiski kadunud.

Tavapäraselt tekkis Pahapillil raskusi 400 m jooksus. Kümnevõistlejate jaoks oluline 50-sekundi piir ei taha talle kuidagi alistuda ja jäi tänagi ületamatuks.

«Kohe alguses oli tuul vastu. See petab ära, tekib tunne, nagu jookseks väga kiiresti, aga tegelikult kaob sinna 0,6-0,7 sekundit. Lõpus pole seda kusagilt tagasi võtta,» selgitas Pahapill.

Esimese päeva järel on Pahapillil 4172 punkti ja ta asub kolmandal kohal. Samas on ta seljatagune konkurente paksult täis – koguni 15 meest kogusid esimesel päeval üle 4100 punkti.

«Kokkuvõttes tahaks teha hea tulemuse, aga püüda ka kohta esikolmikus,» tunnistas Pahapill. «Hea oleks seegi, kui suudaksin vähemalt ühel alal püstitada isikliku rekordi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles