Eestlanna sai purjetamise MK-etapil 12. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Erakogu.

Hollandis Medemblikis lõppes täna medali- ja finaalsõitudega ISAF MK-sarja viies etapp, Delta Lloyd regatt, kus Eesti koondist esindavatest sportlastest tegi parima tulemuse 12ndaks tulnud purjelaudur Ingrid Puusta.

RS:X naiste klassis võistelnud Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) jäi küll avaseeria tulemuste alusel napilt välja esikümnest ja sellega ka medalisõidust, kuid finaalsõidus saavutatud 2. koht asetab ta kokkuvõttes 36 sportlase seas tublile 12. lõppkohale. Regati võidu võttis hiinlanna Li Ling austraallannade Jessica Crisp’i ja Allison Shreeve’i ees.

Kahepaadi 470 naiste klassis kujunes Marjaliisa Umbi ja Elise Umbi (Purjespordiselts Maru) lõppkohaks 16, finaalsõidus tegi õdede paatkond 8. tulemuse. 27 tiimi konkurentsis võitis Hollandi naiskond Lisa Westerhof ja Lobke Berkhout, kes alistasid vastavalt teiseks ja kolmandaks tulnud jaapanlaanad Ai Kondo ja Wakako Tabata ning brasiillannad Martine Grael’i ja Isabel Swan’i.

Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai Finnil 28. koha, finaalsõitu selles klassis tormiste olude tõttu läbi ei viidud. Kulla võitis britt Edward Wright horvaat Ivan Kljakovic Gaspic’i ning austraallase Brendan Casey’i ees. Finn klassis võistles 66 meest.

Anne-Mari Luige (ROPK) finaalsõidu tulemuseks oli 26. koht ning kokkuvõttes tuli talle regatilt 39. koht. 59 naise seas osutus parimaks hollandlanna Marit Bouwmeester, järgnemas Evi Van Acker Belgiast ning Tina Mihelic Horvaatiast.

49er klassi purjekal seilavad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri JK) lõpetasid regati 28. kohaga. 39 meeskonna hulgas said esikoha Stevie Morrison ja Ben Rhodes Suurbritanniast, hõbedale tulid austraallased Nathan Outteridge ja Iain Jensen ning pronksi vääriliselt purjetasid Peter Burling ja Blair Tuke Uus-Meremaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles