Konkurentide võistluse nägemine ajas vigastatud Raja vihale

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raja
Andres Raja Foto: EKJL

Kui Andres Raja pikutas Götzises oma hotellitoas ja vaatas telerist, kuidas konkurendid paar kilomeetrit eemal asuval staadionil võistlesid, tekkis tal soov teleripult vastu pildikasti ekraani  virutada.



Raja meelehärm oli mõistetav – ta oleks pidanud olema üks neist, kes kõrge tulemuse eest võitlevad, mitte see mees, kes kinniseotud reiega hotellis vedeleb. Kogu olemise muutis rusuvamaks teadmine, et järgmise kuue nädala jooksul pole tal võistlustele asja. Nii ennustas Götzise mitmevõistlusel ametis olnud tohter.

«Looduse vastu ei saa. Mulle tehti selgeks, et järgmise kuue nädala jooksul ei tohi ma võistlusolukorrale vastavalt pingutada,» tõdes Raja. «Esialgu öeldi, et kui öö jooksul ei teki jalale verevalumit, pole asi nii hull. Ei tekkinudki. Paraku ei muuda see pausi lühemaks. Kodus tuleb teha pildid, siis näeb täpselt, kui tõsine vigastus on.»

Hotelli teler jäi siiski terveks ja Raja tuli staadionile võistlust jälgima.

Reede õhtul võistluspaika jõudes tuikas Raja peas teadmine, et on elu parimas vormis, sama kinnitas treener Andrei Nazarov. Laupäeva hommikul soojendusjooksu tehes ei ennustanud miski katastroofi, alles esimeste kiirenduste ajal tundis ta reie tagaküljes kerget valu. Massöör Martin Vahimets mudis pisut jalga ja Raja tegi proovistardi – tundus, et kõik on siiski korras.

Stardipakkudelt minema tuisates tundis ta aga paari sammuga reies valu, ta võttis hoo maha ja peatus.  «Esimest korda olin vist täielikus šokis – ma ei saanud aru, millest see tuli… Rääkisin mitme spetsialistiga, kõik oli tehtud ­õigesti. Üks põhjus võib olla, et mul polnud võimalik saada spetsialistidelt infot, mis mu lihastes toimub,» mõtiskles ta. «Talvel vigastasin sama jala reie sisekülge, pidin jalga hoidma ja kõik lihased ei saanud vahepeal piisavalt koormust.»

Kui paranemine kulgeb loodetud tempos, kavatseb Raja osaleda augusti alguses Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel. «Siis jääb veel MMiks taastumiseks piisavalt aega,» arvas ta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles